Elevi ai unor şcoli generale, dar şi de la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” au mers, zilele acestea, în cadrul programului „Şcoala Altfel” la mai multe case de tip familial. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Giurgiu au transmis un comunicat, în care au oferit toate informaţiile cu privire la aceste vizite.

Astfel, pe 8 aprilie, elevii clasei a III-a A de la Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrân din municipiul Giurgiu au fost în vizită la Casa de tip familial Andrei, în care se află în plasament 11 copii cu dizabilităţi.

„Elevii îndrumaţi de d-na învaţătoare Cristina Caraconcea au dăruit copiilor de la Casa Andrei  hăinuţe, jucării şi alimente. În aceeaşi zi, mai mulţi elevi de clasa  a X-a   de la Colegiul  Naţional Ion Maiorescu au adus  celor 14 copii cu dizabilităţi  aflaţi în plasament la Casa de tip familial Daniela daruri constând în cozonaci, fructe şi îmbrăcăminte. De altfel, în ultimii 4 ani, în perioada premergătoare sarbătorilor de Paşte, elevii îndrumaţi de d-na prof. Grama Doina au fost în mijlocul copiilor de la Casa Daniela, aducându-le daruri de fiecare dată”, se arată în comunicatul de presă al reprezentanţilor DGASPC Giurgiu.

În acelaşi document este specificat că şi cei 9 copii de vârstă mai mică aflaţi în plasament la Casa de tip familial Soarele au  fost bucuroşi de oaspeţi. Pe 7 aprilie,  elevii  clasei a X-a  G de la Colegiul  Naţional  Ion Maiorescu, îndrumaţi de profesor Zgorobete Mariana,le-au adus celor mici în dar  alimente, jucării şi hăinuţe.

De asemenea, si copiii de la grupa pregătititoare „Buburuzele vesele” de la  Şcoala Gimnazială Mircea cel Bătrân, unii dintre ei însoţiţi şi de părinţi,  au fost în vizită la copiiii de la Casa Soarele, în data de 9 aprilie 2015. Îndrumaţi de d-na Cristina Ţăranu, prof. pentru învăţământ preşcolar, copiii au dus în dar dulciuri, jucării, îmbrăcăminte şi fructe.

Mai mulţi copii de  clasa a IV-a de la Şcoala Gimnazială nr. 10 din Giurgiu, îndrumaţi  de învăţător Nicoleta Dumitru, au făcut o bucurie adulţilor cu dizabilităţi din locuinţa protejată Comber, structură rezidenţială din cadrul DGASPC Giurgiu. Copiii,unii însoţiţi şi de părinţi, le-au prezentat  adulţilor cu dizabilităţi un program artistic şi le-au adus fructe, dulciuri, ouă roşii si felicitări realizate de ei.

„Toţi  copiii care au fost în vizită la structurile rezidenţiale  din cadrul instituţiei noastre au promis că vor  reveni şi că acţiunile din cadrul acestei săptămâni nu vor fi singulare. Ne bucurăm că au înţeles importanţa implicării în promovarea solidarităţii sociale, fapt pentru care dorim să le mulţumim atât lor, cât şi cadrelor didactice şi părinţilor care s-au implicat în aceste acţiuni”, a declarat Denisa Cristescu, consilier în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.