„Jandarmeria Română – o forță pentru securitatea ta!” este motto-ul sub care s-a desfășurat acțiunea de informare organizată astăzi, de Ziua Jandarmeriei Române, în parcul Mihai Viteazul.

Reprezentanţii Jandarmeriei Giurgiu au anunţat, ulterior, printr-un comunicat că sute de giurgiuveni s-au oprit la punctul de informare, dorind să cunoască misiunile jandarmilor. jandarmi (3)

“Timp de câteva ore, aceștia au vizitat atelierele de prezentare a ţinutei militare, a materialelor de comunicaţii, intervenţie şi protecţie, au admirat câinii de serviciu și autospecialele din dotarea Inspectoratului. Tot cu acest prilej, jandarmii au distribuit pliante pe teme de prevenire a faptelor antisociale şi pentru prezentarea instituţiilor militare de învăţământ în care se pregătesc viitoarele cadre ale Jandarmeriei Române”, se arată în comunicatul menţionat.jandarmi (2)

Publicăm mai jos, integral, mesajul Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, colonel Tiberiu Demeter, cu ocazia Zilei Jandarmeriei:

„Sărbătorim astăzi 165 de ani de la înființarea Armei, iar drumul nostru de continuitate în slujba cetăţeanului reprezintă un prilej de rememorare a motivelor de mândrie şi satisfacţie ale celor care au înţeles să facă din solidaritate, spirit de corp, profesionalism şi credinţă – virtuţi morale inconfundabile.

De la înfiinţare, Arma noastră a evoluat continuu, primind atribuţii şi misiuni noi pentru asigurarea liniştii interne necesare dezvoltării tânărului Regat Român, jandarmul devenind om de vază în comunitatea sătească, alături de dascăl, preot sau primar.

Istoria de peste 16 decenii recomandă Jandarmeria ca o Armă de elită, cu puternice tradiţii militare. Încă de la întemeierea sa, prin ofis domnesc de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica în anul 1850, Jandarmeria şi-a dovedit utilitatea, de-a lungul timpului fiind prezentă alături de poporul român în Războaiele de Independenţă, balcanice şi în cele două războaie mondiale. Intervalul istoric 1949-1989 a reprezentat pentru Jandarmeria Română o perioadă caracterizată printr-o serie de convulsii de ordin legislativ, la care jandarmi au ştiut, aşa cum stă bine unui militar, să le facă faţă, îndeplinind cu operativitate misiunile încredinţate.

Din nefericire, câştigarea şi apărarea democraţiei s-a făcut cu jertfe, iar gândul nostru se îndreaptă în aceste momente către eroii de la Otopeni, dar şi către toţi oamenii de arme care nu au trădat jurământul şi au apărat ţara cu preţul vieţii.  După revoluţia din 1989 şi până în prezent, Jandarmeria Română, prin profesionalismul de care a dat dovadă, şi-a câştigat locul meritat în încrederea cetăţenilor.

Ca o recunoaştere a meritelor dobândite de-a lungul timpului, din anul 2008, Jandarmeria Română este membră a Forţei de Jandarmerie Europeană – F.J.E., singura structură de poliţie cu statut militar capabilă să gestioneze situaţiile internaţionale de criză şi să ofere securitate şi stabilitate în Uniunea Europeană.

Indiferent de misiunea pe care o executăm – pe stradă pentru siguranţa cetăţenilor sau în dispozitivele de pază şi protecţie, profesionalismul, echidistanţa, competenţa şi corectitudinea sunt reperele valorice ale activităţii noastre, iar continuitatea serviciului în slujba legii şi a cetăţenilor îndreptăţesc fiecare jandarm să rostească, la ceas aniversar, cu mândrie: Servesc România de 16 decenii!

La mulți ani, Jandarmeriei Române! La mulți ani, jandarmilor giurgiuveni! ”

 

Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu,

Colonel Tiberiu Demeter

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.