Preşedintele PSD Giurgiu a ieşit, joi, 2 aprilie, în conferinţă de presă, cu precizări pe tema unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate, potrivit căreia directorul Colegiului „Maiorescu”, Mirela Delea, ar fi fost, la un moment dat, incompatibilă pentru că ar fi deţinut şi o funcţie de conducere în partid.

În acelaşi caz, Niculae Bădălău este acuzat că ar fi făcut fals în declaraţii şi că ar fi „ascuns” probe faţă de anchetatori.

El a explicat, astăzi, că ANI a transmis PSD Giurgiu, din decembrie 2013 şi până acum 5 adrese, în care au solicitat tot felul de documente. Mirela Delea se autosuspendase din funcţiile de conducere încă din martie, acelaşi an, a declarat Niculae Bădălău.

În prima adresă, au cerut copii după documentele ce atestau toate funcţiile deţinute de Mirela Delea atât în organizaţia municipală, cât şi la cea judeţeană. Cel care a transmis, la vremea respectivă, toate actele cerute a fost Ionuţ Matei, cel care acum este „independent”.

A doua adresă a venit în 20 martie 2013 şi ANI au cerut să le fie comunicată data până la care Delea a avut funcţia de vicepreşedinte la judeţ. Ca probatoriu, sunt anexate articole de ziare cu declaraţii făcute de Mirela Delea şi Aurelia Dobre într-o conferinţă de presă. Jurnaliştii au consemnat-o pe Delea ca fiind vicepreşedinte. „Acum eu nu ştiu dacă sunt obligat, de fiecare dată când cineva îşi schimbă funcţia să anunţ în Monitorul Oficial…”, a spus şeful PSD Giurgiu.

Niculae Bădălău a continuat, declarând că, în cea de-a treia adresă, ANI a cerut copii ale unor documente care să conţină intervenţiile verbale ale Mirelei Delea şi Aureliei Dobre, spunând că, deşi nu mai era vicepreşedinte, Mirela Delea tot participa la conferinţe de presă.

În primul rând, noi nu înregistrăm conferinţele de presă şi nici nu facem aici stenograme. Apoi, chiar dacă nu mai are o funcţie în partid, un simplu membru PSD, dacă are ceva de spus, nu mai poate participa la o conferinţă de presă?”, a subliniat Bădălău.

Cea de-a patra adresă, din 29 mai 2014, de la ANI presupunea ca PSD Giurgiu să transmită numele celor care i-au luat locul de vicepreşedinte la judeţ şi preşedinte la organizaţia municipală de femei. „Le-am răspuns că nu fuseseră încă făcute alegerile şi că nimeni nu deţinea acele funcţii”. Niculae Bădălău a mai spus jurnaliştilor locali că cea de-a 5-a adresă, din octombrie 2014, a venit aceeaşi solicitare ca cea anterioară şi, atunci, le-au fost transmise toate datele cerute.

„Demisiile dânsei din funcţiile respective sunt consemnate în registrele de intrare-ieşire. Mi se pare că se face exces, e o forţare a cazului, în baza unor reclamaţii ciudate. Nu putem să ne batem joc de cariera unuia dintre cei mai buni manageri de şcoală. Un cadru didactic tânăr şi ale cărui rezultate se văd. Târâm în noroi oameni valoroşi care au făcut ceva pentru comunitatea lor”, a mai declarat Niculae Bădălău.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.