„Bărbaţii zic mereu că în spatele lor succesului lor stă o femeie, de aceea, probabil, o şi lasă acolo!”.

„Orice femeie poate avea succes, trebuie, însă, să aibă un strop de nebunie, curaj şi să pornească, pur şi simplu!”, „Ca să faci carieră într-o instituţie, publică sau nu, trebuie să ai respect faţă de toţi colegii!”, „Cred că succesul vine de la plăcerea cu care munceşti”, „O femeie nu poate fi împlinită decât dacă are succes în mai multe direcţii”. „Ne putem ghida după expresia –Zoe, fii bărbată!”. „Ca să ai succes, trebuie să ai caracter, seriozitate, să-ţi respecţi cuvântul!”.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile lansate, miercuri, 1 aprilie, de mai multe doamne de succes în diverse domenii. Peste 30 de femei, de diferite vârste şi, cum precizam, cu diverse meserii sau afaceri, au fost invitate la un seminar desfăşurat, la Giurgiu, la Centrul de Afaceri, în cadrul unui eveniment cuprins într-un proiect cu fonduri europene.

Reprezentanţii Asociaţiei Centrul de Resurse pentru Dezvoltarea Familiei- ce derulează proiectul denumit „Succesul la feminin!”- au spus că acesta a fost lansat în urmă cu aproape un an. În cadrul proiectului, peste 700 de femei au participat la cursuri de formare profesională, în meserii precum coafeză, ajutor de bucătar, dar şi în domeniul dezvoltării de competenţe informatice. Este vorba despre doamne şi domnişoare din Bucureşti, Ilfov, cât şi din mai multe oraşe ale Regiunii Sud-Muntenia.

Pe lângă activităţile de formare, au fost organizate şi sesiuni informative, mese rotunde, acolo unde cursantele au putut afla poveştile femeilor de succes din zonele menţionate. Asta s-a întâmplat şi la Giurgiu. Aici, cu sprijinul celor de la Direcţia pentru Protecţia Copilului, organizatorii evenimentului au pus la aceeaşi masă femei cu rezultate în domenii precum arhitectură, arte, sport, medicină, educaţie, asistenţă socială, afaceri, agricultură şi chiar presă.

Toate ideile lansate de doamnele care au luat cuvântul au fost consemnate de organizatori şi vor fi postate pe site-ul destinat proiectului, acolo unde vor putea fi citite atât de cursante, cât şi de oricine altcineva interesat.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.