M-au contrariat informaţiile cuprinse într-un articol citit, recent, pe site-ul opiniagiurgiu.ro, potrivit cărora, la viitoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, giurgiuvenii vor să dea aproape 4 miliarde de lei vechi unor… biserici din judeţ. Parohii, mănăstiri şi chiar Episcopiei.

Din respect pentru toţi oamenii care merg cu sufletul curat în „Casa Domnului”(a lui Dumnezeu, da? Se aude?), n-am comentat vreodată, prea mult, public, pe acest subiect. Dar acum mă raliez şi eu celor care spun NU categoric alocării unor asemenea sume fantastice, în condiţiile în care marii preoţi ar putea să-i ajute, fără probleme, pe cei mai… mici şi mai săraci.

Nu mai spun că fiecare parohie care cere bani ar putea să ajute comunitatea la care apelează mereu pentru sume destinate unor investiţii sau altora. Puţini sunt preoţii care chiar fac fapte mari şi bune pentru semenii lor. Puţini, în toată ţara. Ce-i drept, e bine că îi avem şi pe aceştia!

4 miliarde din bugetul judeţului Giurgiu pentru 9 parohii, mănăstiri, biserici şi chiar pentru Episcopie? Indiferent pentru ce vor banii, îmi susţin ideea până la capăt.

Chiar cred cei de la conducerea CJ că Dumnezeu numără „galbenii” din rugăciunile celor care cer, cu credinţă, din banii giurgiuvenilor ca să facă biserica mare? Chiar credeţi că Dumnezeu numără banii ca să „bage” mai multe voturi, în urne, vreodată? Chiar ne este condiţionată credinţa- financiar vorbind? Şi dacă nu cotizăm, Dumnezeu ne pedepseşte sau cum?

Da, suntem un judeţ de oameni „credincioşi”, aproape 90% dintre părinţi au zis DA religiei în şcoală, dar nu cred că asta înseamnă şi că e un judeţ de oameni fără minte, ca să nu zic că ne cam credeţi cretini, nu? Şi unii şi alţii. Pentru că, după ce că este oricum finanţată de la stat, se şi autofinanţează, primeşte şi cu „bogdaproste” de la bogătaşii credincioşi, Biserica tot mai cere şi din bugetul judeţului, în permanenţă?

Uite, de aceea, Doamne, mulţi ajung să îşi spună rugăciunile în gând, acasă, cu mai multă smerenie, pentru că e cam scump drumul până la Tine, prin unii care vorbesc în numele Tău.

Cătălina Sfetcu

 

sursă foto: www.4tunning.ro

2 COMENTARII

 1. De ce nu aloca cj fonduri pentru salubrizare/ecologizare, si sa nu mai auzim de actiuni hei rup-iste, de let’s do it, in care copiii strang gunoaiele?!
  Nu este deloc educativ, si am organizat multe actiuni de acest gen cu ani in urma!..

 2. Astazi, 02.04.2015 in urma unui articol aparut pe site-ul “Giurgiul pe surse” , o doamna a venit cu urmatoarea propunere : “daca sumele de bani solicitate de Biserica vor fi alocate prin taieri de la alte institutii ,sunt de acord cu pozitia domnului consilier!pana la urma oamenii au nevoie de sprijin financiar si acesti bani, daca exista , trebuie sa ajunga la ei si nu la interpusi,indiferent cine sunt acestia!solidaritate fata de oameni ,nu fata de reprezentanti ai unor institutii!” .
  Cred ca ideea este foarte buna , din moment ce exista patru miliarde lei, bani liberi in Consiliul Judetean ; acesti bani ar trebui sa ajunga direct persoanelor nevoiase.
  De aceea, la un cuantum de aproximativ 1.000 ron /ajutor , aproximativ 400 familii din Giurgiu ar putea beneficia de acest sprijin . Deja ideea am impartasit-o si altor Consilieri Judeteni din toate partidele .
  Pana maine ii voi contacta pe toti si voi propune in plenul sedintei distribuirea acestor bani .
  Pentru a accesa aceste ajutoare procedura este urmatoarea: se depune la registratura Consiliului Judetean o cerere scrisa de mana dar motivata, care sa contina cuantumul venitului pe persoana ( membru familie lunar) si nevoile medicale care fac ca acest venit sa fie insuficient . Toate acestea vor fi justificate de xeroxuri dupa documente( bonuri de pensie sau salariu , adeverinte medicale, bilete de internare , retete , etc. etc ) .
  Subliniez ca acest demers este transpartinic , nu este meritul unui partid anume , este meritul dumneavoastra sa beneficiati de acesti bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.