În cadrul Consiliului Naţional al social-democraţilor din România, eveniment ce a avut loc în perioada 20-21 martie, la Palatul Parlamentului, alături de votul pentru alegerea unui nou preşedinte al acestei structuri de conducere, membrii PSD au adoptat şi trei rezoluţii.

 

Acestea vizează domeniile politic, social şi economic. Publicăm integral conţinutul celor trei rezoluţii.

INTEGRITATE ŞI RESPONSABILITATE POLITICĂ

Consiliul Naţional susţine următoarele reguli de integritate şi responsabilitate politică, în cazul apariţiei unor acuzaţii de corupţie asupra membrilor PSD.

 1. Membrii de partid care devin inculpati in dosare de coruptie (la punerea in miscare a actiunii penale) isi pierd, dupa caz, functia de membru al Guvernului sau de conducere din Parlamentului Romaniei
 2. Membrii de partid arestati preventiv in cazuri de coruptie isi pierd, automat, functia politica din cadrul PSD
 3. Membrii de partid trimisi in judecata in cazuri de coruptie isi pierd functia in care au fost numiti cu sprijinul PSD si sunt suspendati din functia politica in care au fost alesi
 4. Membrii de partid condamnati in prima instanta pentru fapte de coruptie isi pierd, automat, functia din partid si sunt suspendati din calitatea de membru de partid
 5. Membrii de partid condamnati definitiv pentru fapte de coruptie isi pierd definitiv calitatea de membru al Partidului Social Democrat

SUSŢINEM STATUL SOCIAL ŞI LUPTA ÎMPOTRIVA SĂRĂCIEI

Consiliul National al PSD sustine viziunea si actiunile guvernamentale necesare pentru extinderea si consolidarea Statului Social in Romania.

Consideram ca statul in Romania trebuie sa se implice tot mai intens in sustinerea unor obiective fundamentale pentru societatea romaneasca precum:

 • Combaterea saraciei si a excluziunii sociale; sustinem in acest sens strategia recent lansata de Ministerul Muncii;
 • Crearea de locuri de munca, in special pentru tineri, o categorie ce are nevoie de sprijin special pe piata muncii. Sustinem continuarea si intensificarea programului cu finantare europeana “Garantii pentru tineri”, aflat deja in aplicare din 2014;
 • Mai multa echitate in sistemul de salarizare; sustinem initiativa Ministerului Muncii de modificare a actualei legi a salarizarii, pentru corectarea deficientelor acesteia;
 • Promovarea economiei sociale – ca solutie alternativa pentru crearea de noi locuri de munca;
 • Protectie pentru grupurile vulnerabile, precum pensionarii, persoanele cu dizabilitati, copiii aflati in situatii de risc;
 • Sustinere pentru familie si pentru mame.

Nu poate exista dezvoltare durabila si crestere reala a nivelului de trai fara eforturi speciale in aceste directii.

Romania va putea creste cu adevarat numai daca saracia, excluziunea sociala, inegalitatea, discriminarea sunt combatute prin politici concrete in anii urmatori, pentru ca rezultatele bune ale economiei sa ajunga in toate zonele societatii, iar tendinta catre polarizare sociala si economica sa fie stopata.

NOILE CODURI FISCALE, O NOUĂ VIZIUNE ECONOMICĂ

Consiliul National sustine proiectul reformei fiscale, prin care Guvernul condus de Victor Ponta propune o noua viziune de dezvoltare economica pentru Romania.

Putem demonstra ca suntem partidul care vorbeste cel mai mult de problemele care au legatura cu viata oamenilor obisnuiti, fie ca este vorba de reducerea generala a TVA, reducerea puternica a TVA la alimente, noi reguli fiscale prin care sunt favorizati contribuabilii, accize scazute si taxe mai mici pe munca.

Prin noile Coduri fiscale, avem drept principal obiectiv accelerarea cresterii economice si, in acelasi timp, cresterea veniturilor majoritatii romanilor, pentru stimularea consumului.

Cresterea economica sanatoasa din ultimii 3 ani ne permite sa luam masuri prin care sa generam cat mai multa bunastare pentru romani, prin care sa transferam beneficiile acestei cresteri in facilitati fiscale pentru antreprenori si prin care sa stimulam economia romaneasca sa devina si mai competitiva, in contextul concurentei din piata comuna europeana.

Noile Coduri fiscale raspund la intrebarea “Cum intarim economia si cum crestem veniturile celor multi?”, o directie fundamentala pe care PSD o sustine pentru prezent si viitor.

Consiliul National al PSD sustine directia asumata de conducerea PSD cu privire la finalizarea noilor Coduri fiscale, demararea dezbaterilor parlamentare in deplina transparenta si adoptarea pana la inceputul verii a acestora.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.