Că aşa suntem noi, românii, aproape că ne era dor de glasul consilierului judeţean, şef interimar al Muzeului Judeţean, Constantin Buduru. Cel care în ultima perioadă(mai exact de la preluarea funcţiei) n-a prea mai deschis gura în şedinţele Consiliului Judeţean.

Iată că, azi, am asistat la un scurt episod din filmul „Buduru reloaded”. Şi nu s-a „ciondănit” cu oricine, ci chiar cu şeful ăl mare, Vasile Mustăţea.

Buduru a cerut, înainte să fie votată ordinea de zi, ca aceasta să fie suplimentată cu un proiect privind constituirea unei comisii menite să verifice problemele de la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu”.

Vreo 10 minute s-a contrat cu Mustăţea care tot încerca să-l determine să ducă subiectul către final, către diverse. Buduru, probabil ca să-l disocieze presa de… imaginea unui „protejat” al lui Mustăţea, s-a răţoit „oleacă” la boss.

Mustăţea(iritat):- Ştiu problemele, mi le-aţi spus, dar proiectul nu se poate pune pe ordinea de zi… Discutăm la diverse şi propuneţi atunci, vedem după aceea cum trebuie să facem.

Buduru(ţipă deja):- De pe 11 martie v-am trimis hârtie!(cu semnalarea problemelor, n.r.)

Câteva minute mai târziu, după refuzul lui Buduru de a vota la un proiect privind o rectificare bugetară, acesta din urmă se ia la harţă inclusiv cu secretarul Florian Dinu şi izbucneşte:

-Refuz să votez! Atunci, sunt absent. Treceţi-mă absent! Din momentul ăsta, nu mai votez deloc. Eu, din momentul ăsta, nu mai sunt prezent decât fizic.

Râsetele celor din sală mai degrabă l-au încurajat pe directorul interimar al Muzeului, care a continuat :

-S-a mai făcut un audit, unul de primăvară-vară, subţire aşa(la Muzeu, n.r.). Deci, eu oricum sunt absent! Eu nici nu ţin neapărat să fiu director acolo!

Ovidiu Andrei(PLR): – Dă-ţi demisia ca să te cred!

Buduru ţipă la Andrei, intervine Mustăţea, Buduru strigă către Vasile:

-V-aţi dat iar cu…? şi arată către Ovidiu Andrei.

În sfârşit, apucă să spună pe scurt că nu ar exista un inventar al bunurilor din Muzeul Judeţean, dar nici o acreditare a instituţiei sau personal calificat acolo. Şi îndrăzneşte să spună şi că imobilul are nevoie urgent de reparaţii:

Buduru: – Cade pe noi, acolo!

Aici, Mustăţea sare, şocat desigur, de tupeul lui Buduru: -Nu aşa am discutat! E nedrept cum puneţi problema. Am făcut împreună bugetul, e la propunerea dumneavoastră făcut. Azi semnăm contractul pentru expertiză tehnică!

Opaaa, Buduru muşcă mâna celui care l-a hrănit? E, hai, nu te poţi supăra pe el, că nu se pune, doar era… absent!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.