Membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu vor merge de acum în control la unitatea medicală pentru „a da o notă Consiliului Judeţean” cu privire la managmentul de acolo. Anunţul a fost făcut, luni, 16 martie, în conferinţă de presă, de directorul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Giurgiu, Paul Marinescu.

„Nu reprezint Spitalul Judeţean pentru neconformităţile pe care le are şi nu sunt de acord cu ele. Au primit şi amenzi, sigur nu ca să-i îndatoreze şi mai mult, dar să conştientizeze lipsurile şi să fie luate măsuri”, a spus Marinescu. El a subliniat că, într-adevăr, va fi început un amplu proces de reabilitare şi modernizare, dar care trebuie grăbit. Aceasta, având în vedere că, toamna aceasta, SJU va trece printr-un „examen al acreditării”. Dacă-l pică, unitatea medicală, cea mai importantă din judeţul nostru va rămâne fără bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Exprimându-şi speranţa că, în curând, şi în ceea ce priveşte numărul cadrelor medicale, SJU ar putea sta mai bine, Paul Marinescu a subliniat: „Am propus conducerii Consiliului Judeţean să fie înfiinţat la nivelul instituţiei respective un Serviciu al organizatorilor de sănătate. Este vorba despre specialişti care să-i consilieze pe cei din CJ cu privire la acest domeniu. Sunt în ţară multe Consilii Judeţene, Braşov, Constanţa, care au organizatori de sănătate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.