În mai multe rânduri, giurgiuvenii din diverse zone ale oraşului, cu precădere din cele aflate la periferie, s-au plâns că, în apropiere de locuinţele lor, au fost deversate deşeuri, dejecţii, colectate de la subsolurile blocurilor din municipiu.

Un asemenea caz a fost relatat acum două zile de jurnaliştii unei televiziuni locale. Un utilaj al unei societăţi ce se ocupă cu asemenea activităţi a fost „văzut” aruncând mizeria strânsă din oraş pe un teren unde deşeurile respective nu aveau ce căuta.

Şoferul utilajului respectiv le-ar fi zis jurnaliştilor că ar avea autorizaţie de la Agenţia pentru Protecţia Mediului(APM) Giurgiu, atât pentru transportul respectiv, cât şi pentru depozitarea deşeurilor pe terenul acela. Numai că, reprezentanţii APM Giurgiu ne-au spus că instituţia în cauză nu poate şi nici nu a autorizat aşa ceva, iar locurile unde aruncă operatorii deşeurile strânse de la subsoluri sunt stabilite de ei, împreună cu Primăria Giurgiu.

Astfel că, în conferinţă de presă, miercuri, 11 martie, primarul Nicolae Barbu a fost întrebat cine răspunde pentru aceste depozitări „la nimereală”. El a explicat că, într-adevăr, locurile unde trebuie deversate dejecţiile respective au fost stabilite, în baza unor convenţii, cu Apa Service, ADPP, dar şi cu operatorii ce se ocupă de acţiunea de igienizare a subsolurilor blocurilor. Astfel, deşeurile lichide trebuie transportate direct la staţia de epurare a Apa Service iar „grosul” la groapa de gunoi.

De ce deversează unii în alte locuri decât cele stabilite? Probabil ca să facă economie la transport, însă, dacă sunt prinşi „în flagrant”, reprezentanţii societăţilor vor primi amenzi cuprinse între 3.000 şi 10.000 de lei, date chiar de Primăria Giurgiu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.