În urmă cu câteva zile, într-un ziar central apărea o ştire potrivit căreia, Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” ar fi urmat să fie executat silit, iar Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) ar scoate la vânzare 144 de bunuri mobile, aflate sub sechestru, ale instituţiei de învăţământ. Vorbim despre calculatoare, alte aparate electronice, aparatură de laborator, aparate de aer condiţionat şi altele.

Într-o conferinţă de presă, primarul de Giurgiu, Nicolae Barbu, a anunţat că acest lucru nu se va întâmpla, totuşi, explicând de ce s-a ajuns aici. Potrivit acestuia, este ştiut faptul că în anii 2007-2008, salariile cadrelor didactice erau plătite în iunie şi pentru lunile iulie şi august. Contabilii şcolilor ar fi trebuit să depună la Finanţe declaraţii „pe zero”, dar cel de la „Marină” nu ar fi făcut acest lucru.

Astfel, sistemul informatic al Fiscului a înregistrat din oficiu sume şi pentru lunile iulie şi august, cât fuseseră declarate pe iunie. Este evident ce „fonduri datorate” s-au strâns.

Totodată, tot primarul de Giurgiu susţine că nu ar fi fost luate în seamă de contabil nici notificările venite de la Finanţe. Totuşi, pentru că sumele declarate „datorate” practic nu există, conducerea Direcţiei de Finanţe a dat asigurări celei a Primăriei Giurgiu că va fi emis un act prin care va fi anulată decizia privind scoaterea la vânzare a bunurilor Liceului de Marină.
Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.