(preluare www.ziuanews.ro) „In data de 15 ianuarie 2015, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu, institutie aflata sub controlul Consiliului Judetean Giurgiu condus de catre liberalul Vasile Mustatea, a avut loc licitația pentru atribuirea serviciului de catering pentru cei aproximativ patru sute de asistați din evidența Directiei.

In joc, la aceasta licitatie pentru servirea hranei in regim de catering, timp de patru ani, intre 2015 si 2018, sunt circa 4.000. 000 de euro. Licitatia a fost incredintata, desi este contestata in instanta, unei un sereleu din Ilfov, implicat in mai multe scandaluri, al carui sediu social din acte nu exista in realitate. In spatele intregii afaceri regizate de seful Consiliului Judetean Vasile Mustatea, omul de incredere a lui Daniel Chitoiu si Eduard Hellving, se afla fostul SPP-ist Corvin Nedelcu, „locotenentul” lui Teodor Stolojan si Mihai Razvan Ungureanu- consilierul onoric al presedintelui Klaus Iohannis, si finul omului de afaceri Gabriel Comanescu.

Presiuni, ameninţări şi apel la 112

La licitație organizata de DGASPC Giurgiu s-au înscris două firme: Sunny SRL Giurgiu și o firmă implicata in numeroase scandaluri- Libro Events SRL Cernica, judetul Ilfov. Conform caietului de sarcini, firma de catering care castiga aceasta licitatie trebuie sa parcurga zilnic circa 800 km pentru a asigura hrana la 36 de centre din judetul Giurgiu, dintre 30 sunt in municipiul resedinta de judet si cate unul in localitatile Mironesti, Chiriacu, Carpenis, Grădinari, Tandava si Bolintin. Modul cum s-a derulat licitatia a ridicat mari semne de intrebare, dar ceea ce s-a intamplat in momentul cand s-au deschis ofertele a fost incredibil, fiind practic scene desprinse din filme cu gangsteri.

Trebuie precizat ca Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu este condusa de catre Adelina Pavel, o protejata a presedintelui CJ Giurgiu, Vasile Mustatea. In timpul licitației au fost foarte multe presiuni asupra membrilor comisiei de licitatie din partea reprezentantilor firmei Libro Events. Totul a culminat cu intrarea in forta in sala de licitatie a reprezentantilor firmei ilfovene si amenintarea membrilor comisiei cu faptul ca licitatia trebuie adjudecata de Libro Event, fapt pentru care un membru al comisiei a sunat la 112. Degeaba, pentru ca seful Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu, Adelina Pavel, a incredintat licitatia firmei Libro Events, desi oferta acesteia este ireala si nu indeplinea conditiile legale mentionate in caietul de sarcina.

Societatea ilfoveana firma nu si-a asumat proiectul de contract cerut prin caietul de sarcini, care printre alte cerinte prevedea si obligativitatea detinerii a doua mașini pentru fiecare lot, dar au prezentat trei mașini închiriate pentru ambele loturi. In plus, firma castigatoare, adica Libro Events, a practicat un preț de dumping, imposibil practic de aplicat, adica de 0,4 bani / beneficiar prestare serviciu, in timp ce, cealalta firma a licitat cu un pret 1,2 lei/beneficiar. Practic, firma ilfoveana a venit cu o oferta de trei ori mai mica decat a societatii giurgiuvene, desi hrana a declarat ca o pregateaste undeva prin Bragadiru sau la Complexul Sportiv Olimpia Bucuresti, adica la circa 50 km de Giurgiu, si in plus, trebuie sa strabata zilnic circa 800 km.

Adjudecare contestată, dar girată de ameninţările lui Vasile Mustăţea

In aceasta saptamana, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu, Adelina Pavel, a incredintat contractul de catering in valoare de circa 4.000.000 de euro firmei Libro Events, desi licitatia este contestata in instanta de catre celalalt ofertant si pana astazi nu s-a pronuntat.

Mai trebuie precizat ca firma Sunny livrează de sase ani hrana la DGASPC Giurgiu in regim de catering, dar de doi ani de zile este amenințața de către Vasile Mustățea cu rezilierea contractului, fapt pentru care platile au fost făcute cu întârziere in fiecare luna.

Locotenentul lui MRU, finul lui Comănescu şi naşul lui Stolojan jr.

In ultimii anii, firma Libro Events, care in trecut se numea „Amma General Store, a fost în centrul mai multor scandaluri legate de alte licitații sau atribuiri directe de contracte în țară. La Registrul Comerțului, Libro Events SRL figurează cu doi acționari: Georgiana Ivan, de 25 de ani, (21%) și Alexandru Cristian Micu „MAC” de 26 de ani (79%). Insa, in spatele firmei se controversatul fost SPP -ist Corvin Nedelcu, acum inrolat politic in trupa lui Mihai Razvan Ungureanu. El a fost garda de corp al lui Teodor Stolojan cand acesta era premier, fapt pentru care, in 2007, a fost nasul de cununie al lui Vlad Stolojan, fiul fostului prim ministru. In plus, Corvin Nedelcu se lauda in toate mediile cu nasul sau, omul de afaceri Gabriel Comanescu.

Potrivit informaţiilor deţinute de ZIUAnews, Corvin Nedelcu a fost cadru militar până în 1991, apoi angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază, de unde a fost dat afară. După „lăsarea la vatră”, Nedelcu, cunoscut la SPP sun numele de „Slinosul”, a fost angajatul unor firme controlate de omul de afaceri Gabriel Comănescu, până în anul 2008. Nedelcu este membru al Lojei masonice „Izvorul Înţelepciunii” Dupa ce in 2012, fost trecut pe linie moartă de premierul Victor Ponta, s-a refugiat în tabăra lui Mihai Răzvan Ungureanu, de unde continuă să-şi alimenteze conturile din contractele controversate încheiate cu diverse instituţii de stat.
Aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie

Firma „Libro Events” este o societate redenumită, în trecut purtând numele de „Amma General Store”. În spatele acestui paravan se află, conform informațiilor detinute de ZIUAnews, Mihaela Elena Neagu („MIKY”), în vârstă de 37 de ani, personaj despre care se spune că inițial ar fi fost operator la o benzinărie din Lehliu. După ce a devenit om de afaceri, conform acelorași publicații naționale, aceasta ar fi fost instalată ca director al Complexului Olimpia, organism de stat aflat în subordinea Autorității Naționale pentru Sport și Tineret. Numirea a venit ca urmare a faptului că Mihaela Neagu ar fi fost o apropiată a Monicăi Iacob Ridzi, fost ministru al tineretului, dar mai ales a sustinerii venite din partea lui Corvin Nedelcu, care in acea vreme era secretarul general al MTS.

În urma unui audit făcut în 2013, care a scos în evidență o sumedenie de nereguli financiare girate de ea, inclusiv faptul că a direcționat banii complexului către societatea pe care o patrona din umbră, Amma General Store SRL Mihaela Neagu a fost înlăturată de la conducerea Complexului. Mai mult, aceeași Mihaela Elena Neagu este protagonista unui dosar la DNA, care are ca obiect exact evaziunea făcută de fosta șefă a Complexului sportiv Olimpia Bucuresti, cât timp a patronat destinele acestuia.

Înainte de a conduce Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti, Mihaela Neagu a gestionat în 2006 hotelul Sport din cadrul CSNB „Lia Manoliu”, până când a fost demisă. Conform cercetărilor efectuate de poliţie, Neagu şi-a falsificat cartea de muncă, în care şi-a introdus calificarea de recepţioneră pentru a putea ocupa funcţia de director de hotel. Ca urmare, Ministerul Transporturilor şi Turismului i-a retras în 2007 brevetul şi licenţa de turism. Înainte de a veni în Bucureşti, Neagu a lucrat ca pompagiu la staţia Peco din Lehliu. Însă, marele artizan al şmenurilor este Corvin Nedelcu, autorul de facto al Ordonanţei de Urgenţă nr. 77 din 30 iunie 2010, privind unele măsuri în domeniul tineretului şi sportului, act care a permis închirierea şi concesionarea bazei materiale aferente tineretului şi sportului românesc şi gestionată de ANST, al cărei secretar general a fost la un moment dat.

Sedii fantomă

Societatea Libro Events are declarată, la Registrul Comerțului, o adresă care, în teren, s-a dovedit a fi inexistentă: strada Oxigenului nr. 8, sat Căldăraru, județul Ilfov. Numai că, în Căldăraru, această adresă nu exista! Nici în Cernica, locație care ar fi fost vehiculată ca loc al preparării hranei pentru DGASPC Giurgiu nu exista, iar adresa respectiva figurează undeva, la marginea Bucureștiului, în zona industrială de sud. Nici la adresa din Bragadiru nu este de găsit această societate comercială. Pe strada Alexandriei, nr. 544 se află un parc industrial, e drept, doar că printre cei care își au sediile acolo nu se numără și Libro Events.

Căpuşa prosperă garantata de Corvin Nedelcu

ZIUAnews a relatat pe larg despre afacerile regizate de catre Corvin Nedelcu prin intermediul firmei Amma General Store, prin care a acaparat ilegal Complexul Sportiv Olimpia Bucuresti si capusat mai multe institutii de stat. Firma „Amma General Store” s-a înfiinţat în decembrie 2009, cu doi acţionari anonimi – Georgiana Ivan şi Dana Claudia Vlădescu – şi un administrator controversat – Mihaela Neagu, care la acea vreme era şi directorul, numit de PDL, al Complexului Sportiv Olimpia Bucureşti.

Fără niciun angajat, această firmă a reuşit în câteva luni să închirieze, într-un mod surprinzător de rapid, restaurantul şi hotelul Clubului Sportiv Olimpia Bucureşti, aflat în subordinea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Contractul dintre baza sportivă şi Amma este pe 15 ani, chiriaşul plătind utilităţile şi o sumă de 4.000 de euro pe lună. În schimb, clubul „a cerut” firmei să asigure zilnic, pentru sportivi, 80% din locurile de la mese şi din spaţiile de cazare. Pe scurt, Amma a pus mâna pe o afacere de invidiat, cu o creştere a cifrei de afaceri exponenţială. Trebuie precizat că Mihaela Neagu a fost pusă în funcţie în urma unui concurs simulat, în 2009, unde a contat doar recomandarea de la PDL.

Coincidenţă sau nu, aceasta şi unul dintre acţionarii de la Amma General Store sunt din acelaşi oraş, adică din Lehliu Gară. Însă ceea ce se ştie destul de clar este că închirierea bazei Olimpia a fost coordonată de Corvin Nedelcu, secretar general al ANST în acel moment, transferat ulterior pe aceeaşi funcţie la Ministerul Educaţiei condus atunci de Daniel Funeriu. Practic, prin această firmă, Corvin Nedelcu şi Mihaela Neagu au căpuşat Complexul Naţional Olimpia, transformându-l într-o pusculita care le-a umflat conturile nesperat de mult”.

Articol integral preluat din Ziua News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.