Îmbunătăţirea statutului şi vieţii româncelor. Acest lucru vizează „Pactul pentru demnitatea femeii”, lansat pe 7 martie, la Bucureşti, de reprezentantele Organizației Femeilor Social -Democrate(OFSD).

Documentul conţine ținte și propuneri de acțiune concretă, având ca termen anul 2020. OSFD invită partidele parlamentare să semneze Pactul și să își asume angajamentele înscrise în acesta.

Principalele ţinte ale Pactului pentru demnitatea femeii sunt: tratamentul corect pe piața muncii; sprijinul pentru viitoarele mame; eliminarea diferențelor salariale între bărbați și femei; protejarea femeii împotriva violenței domestice; o pensie decentă pentru femei; reconcilierea vieții familiale cu cea profesională; reprezentarea corectă a femeii în funcțiile de conducere; exprimarea femeii românce în plan extern.

„Pentru atingerea acestor ținte, OFSD propune o serie de măsuri care vizează femeile, printre care: decontarea analizelor recomandate de medici pentru femeile gravide; plata integrală a concediului maternal la nivelul salariului din ultimele 12 luni; completarea cadrului legislativ privind violența domestică; introducerea în legislație a ordinului de restricție în regim de urgență; scutirea de impozit pe clădiri pentru persoanele juridice care înființează creșe sau grădinițe; campanii publice pentru eliminarea stereotipurilor de gen”, se arată într-un comunicat de presă al OFSD.

Puteţi studia întreg „Pactul pentru demnitatea femeii” AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.