Întrebarea a fost lansată, ieri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean(CJ), de către consilierul social-democrat Aurelia Dobre.

Aceasta, în contextul în care, în bugetul CJ pe 2015 este prins şi un capitol vizând alocarea unor fonduri substanţiale pentru cofinanţarea unui proiect european privind achiziţionarea de aparatură medicală de înaltă performanţă.

„Şi anul trecut am încercat să obţinem aceste fonduri, cu o cofinanţare de 5%, dar am ratat. M-am consultat cu Paul Marinescu(director DSP Giurgiu, n.r.) care mi-a recomandat să măresc gradul de cofinanţare, la unele cu 25%, la altele cu 30%”, a spus şeful de la judeţ, Vasile Mustăţea.

Este ştiut faptul că şi tomograful şi RMN-ul, achiziţionate în mandatul trecut, mai degrabă „şomează” decât să fie folosite la capacitate maximă, întrucât nu sunt specialişti care să le „opereze”. Mustăţea a dat, însă, asigurări că pentru noile aparate medicale am avea medici iar, oricum, „aparatele nu necesită o pregătire specială a cadrelor”(?!), a mai spus el.

„N-am vrea, totuşi, să ruginească acolo…”, a subliniat Aurelia Dobre.

Printre cele ce trebuie Spitalului Judeţean se numără şi un endoscop, de achiziţionarea căruia depinde revenirea la Giurgiu a unui medic gastroenterolog. El a plecat la Bucureşti tocmai din cauza lipsei aparatului menţionat.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.