Tragem speranţa cu toţii că milionul de euro promis de conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu va ajunge la Teatrul „Tudor Vianu”, dar mai ales că banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii şi nu pentru vreun contract de publicitate. Au mai zis-o şi alţii. De asemenea, tragem speranţa şi că sumele alocate celorlalte instituţii subordonate au ca destinaţie strict funcţionarea şi dezvoltarea acestora…

Pentru că sunt aproape 200 de miliarde de lei vechi alocate de conducerea CJ, în 2015, numai subordonatelor, în condiţiile în care, anul trecut, toată suma dată de la Guvern pentru funcţionarea Consiliului a fost de 170 de miliarde de lei vechi.

Nu de alta, dar, de exemplu, am găsit în proiectul de buget pe 2015 postat pe site-ul Consiliului Judeţean 121 miliarde lei vechi alocate pentru „finanţarea” a trei proiecte (cu fonduri europene) privind reabilitarea şi modernizarea unor drumuri judeţene.

În primul rând, dacă sunt cu fonduri externe, CJ nu poate asigura decât cofinanţarea. Şi apoi, nu ştim DJ 411 în ce stadiu mai e, deşi este un proiect implementat încă din(atenţie!) 2011 şi, potrivit comunicatului de presă de la lansare, ar fi trebuit să fie finalizat la începutul lui 2014… Dar ştim sigur că proiectul privind controversatul DJ 603 e blocat complet din cauza firmei ce a câştigat licitaţia. Şi atunci, pentru ce atâta amar de bani la acest capitol?drumuri 1

Ca şi, iată, vreo 5 miliarde lei vechi alocate pentru salariile celor de la o Direcţie a cărei activitate este mai degrabă necunoscută, dar al cărei director este… membru de partid. Marian Măroiu, adicătelea.dir jud maroiu

Apoi, în toată „nebunia” asta cu suma record primită de Consiliul Judeţean Giurgiu(peste 600 de miliarde de lei vechi), prin noua metodă de calculare a banilor de la bugetul de stat, conducerea CJ consideră că, de ce nu, ar trebui schimbate câteva chestii de prin birouri, că doar cele vechi păstrează aroma… şefilor vechi.

Aşa că, de exemplu, în 2015, Vasile Mustăţea vrea să-şi tragă o canapea din piele naturală, în valoare de aproximativ 70 de milioane de lei vechi. S-o fi tocit cealaltă, de la fundurile atâtor investitori veniţi la negocieri, în biroul domniei sale. Sau nu e pentru biroul său şi vrea să-i facă drept cadou o asemenea canapea vreunui vicepreşedinte ori administratorului public al judeţului, oricare ar fi acesta? Sau directorului de la Muzeul, Constantin Buduru? Eeee, ce băiat de treabă!dotari CJ

În plus, pentru că şi masa de consiliu, tooocmai de pe vremea lui Beianu, s-o fi tocit ş-asta din cauza unor coate…, câteva chiar goale, zic unii, Vasile Mustăţea vrea să cumpere alta, anul ăsta. Una tot ovală, dar probabil fără gaură în mijloc, aşa ca la covrigi, dar în valoare de 130 de milioane de lei vechi.

A, şi printre altele, precum un LED TV, aer condiţionat, apare şi o bibliotecă. Doamne, minune! Să fie pentru hol, pentru primarii care trebuie să aştepte… fără număr, fără număr, ca să intre la Mustăţea? Sau i-o face cadou lui Dumitru Gavrilă, care tocmai şi-a reasigurat un loc călduţ în Comitetul Executiv Judeţean al PNL? Ori i-o dă vreunui jurnalist care face pe ‘ăl mai deştept dintre toţi, dar trosneşte în fapt nişte greşeli gramaticale impardonabile?

Aşteptăm răspunsuri în cadrul unei conferinţe de presă, la Consiliul Judeţean, nu la partid, da?

Şefa

 

 

1 COMENTARIU

  1. Toata stima pentru articol, ca locuitor al satului Mironesti si in asentimentul unui sat intreg, am dori un audit legat de dj411, deoarece proiectul apare in bugetul pe 2014 insa nu s-a reabilitat nici un metru din cei 6,5 km de drum , aflat la data de 25 02 2015, IMPRACTICABIL. E strigator la cer cum un sat intreg, cu un camin de batrani si un schit bisericesc incarcat de istorie, sa ramana izolate din nepasarea autoritatilor judetene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.