O femeie, în vârstă de 80 de ani, din Meletie-Băneasa, îl acuză pe preotul care slujeşte la biserica din localitate că ar fi agresat-o sexual.

Totuşi, ea nu a depus vreo plângere la Poliţie. Oamenii legii au deschis, însă, două dosare penale. Unul are legătură cu scandalul iscat duminică, 15 februarie, între localnicii din Meletie. Unii susţineau declaraţiile femeii, alţii ţineau cu preotul. „Ne-am autosesizat şi am deschis dosar pentru lovire sau alte violenţe, întrucât unii săteni s-au îmbrâncit şi ar fi lovit-o pe femeie. A doua lucrare penală a fost deschisă în urma semnalării a unei eventuale tentative de agresiune sexuală”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Giurgiu, Cornel Vasilache.

De asemenea, pe site-ul Episcopiei Giurgiu a apărut o informare în acest caz:

„Episcopia Giurgiului ia act cu surprindere de acuzele aduse preotului în cauză, cunoscut pentru activitatea pastorală deosebită şi pentru implicarea în viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Episcopia Giurgiului va începe o anchetă pentru clarificarea şi remedierea situaţiei conflictuale create în parohie.Pe tot parcursul anchetei, preotul în cauză va fi oprit de la slujire, iar serviciile religioase ale parohiei vor fi asigurate de un preot desemnat de Protoieria Giurgiu”.

O bătrână din comuna Băneasa îl acuză pe preot că a vrut să o violeze când a venit să o împărtăşească, scriu cei din presa centrală. Jurnaliştii susţin că şi alte femei din localitate au declarat că preotul nu ar fi la prima faptă de acest fel. Sunt însă şi mulţi săteni care susţin că totul este o înscenare la adresa părintelui şi spun că, în zecii de ani în care a slujit, comportamentul său a fost ireproşabil(www.rtv.ro).

sursa foto: www.rtv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.