Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a adoptat, la sfârşitul săptămânii trecute, noul program transfrontalier “Interreg” pentru Bulgaria şi România, potrivit jurnaliştilor de la Antena 3.

Programul, cu o valoare totală de peste 258 milioane de euro (aproape216 milioane de euro fiind contribuţia Uniunii Europene), vizează 8 regiuni din Bulgaria (Vidin, Montana, Vratsa, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich) şi 7 din România (Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Olt).

Locuitorii acestor regiuni de frontieră din România și Bulgaria vor beneficia în mod direct de programul pe care l-am adoptat astăzi. Aceste regiuni constituie o zonă a Europei unde buna colaborare și încercarea de a rezolva problemele comune sunt esențiale. Zona oferă, de asemenea, oportunități considerabile datorită proximității cu fluviul Dunărea și cu Marea Neagră. Programul și proiectele aferente vor ajuta comunitățile locale să exploateze oportunitățile menționate”, a declarat Corina Crețu.

„Anul acesta sărbătorim 25 de ani de programe UE de cooperare transfrontalieră și transregională Interreg. Prin urmare, sunt foarte încântată să anunț lansarea acestui nou program, proiectele noastre de cooperare fiind una dintre dovezile concrete de acțiune UE” , a adăugat Corina Creţu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.