Reprezentanţii Asociaţiei GAL pentru Dezvoltare Rurală Giurgiu anunţă că pe 11 februarie, au fost depuse, la Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 3 Sud Târgovişte, patru cereri de finanţare.

Cele patru proiecte vizează dotarea cu utilaje multifuncţionale a Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din comunele Călugăreni, Stoeneşti, Malu şi Gogoşari.

La semnarea documentelor de verificare a conformităţii au fost prezenţi preşedintele GAL, Genu Nan, şi primarii Marin Voinea, Ene Ilie, Eugen Şoavă şi Dănuţ Daia.

“Pentru investiţiile disponibile în cadrul măsurii 41.322 – Renovarea şi dezvoltarea satelor au aplicat în total 9 comune: Izvoarele, Schitu, Vedea, Malu, Putineiu, Stoenesti, Singureni, Calugareni si Gogosari. Suma totala alocata acestei masuri a fost de 3.857.000 lei. Până în prezent, procentul de selecţie a proiectelor aferente fondurilor disponibile in cadrul GAL CDRG, este de 98% iar procentul de contractare este de 85%”, este precizat într-un comunicat al Asociaţiei menţionate.

Finantarea europeana aprobata in vederea implementarii Strategiei de dezvoltare locala a GAL a fost de 10.913.385 ron pentru modernizarea exploataţiilor agricole, crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi in mediul rural, incurajarea activităţilor turistice si renovarea si dezvoltarea satelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.