În timp ce edilul-şef îi numeşte pe foştii gardieni publici leneşi şi „cu pile”, ei se declară surprinşi de abordarea primarului şi susţin că nu au existat vreodată reclamaţii la adresa lor.

Primarul Nicolae Barbu i-a numit pe poliţiştii locali slab pregătiţi, aroganţi, leneşi şi i-a acuzat că sunt acolo pentru că ar avea pile. Declaraţiile au fost făcute recent, în timp ce ţinea un discurs la prezentarea bilanţului activităţii Poliţiei Locale pe 2014. Tot atunci şi tot într-un discurs, chiar şeful foştilor gardieni publici, Lazăr Ciobanu, a declarat că unii poliţişti locali ar avea„pile” şi că din cauza asta n-ar putea să ia măsuri împotriva lor.

Apoi, într-o conferinţă de presă, edilul Barbu a subliniat şi că doar atunci când sună personal, agenţii respectivi şi-ar face treaba.

La câteva zile după aceste momente, poliţiştii locali au replicat, prin intermediul unui comunicat de presă, şi au criticat dur declaraţiile celor doi. Ei spun că, din punctul lor de vedere, personalul a răspuns mereu prompt la toate activităţile şi, în plus, nu există vreo reclamaţie de fapte de corupţie la adresa agenţilor. De asemenea, au spus că este frustrant ca la bilanţul anual, să le fie aduse asemenea acuze, fiind singura dată când Poliţia Locală a fost apreciată în mod negativ la un eveniment public şi într-un cadru festiv.

Totuşi, în comunicatul de presă, cei de la Poliţia Locală au precizat: „ Referitor la afirmaţiile făcute de Primarul Municipiului Giurgiu şi recunoscute de Directorul Executiv, cu privire la modul de abordare a unora dintre angajaţii noştri care au considerat că unele probleme de serviciu pot fi rezolvate cu sprijinul unor cunoştinţe din cadrul Primăriei, Poliţia Locală consideră că acest mod de soluţionare a problemelor personale nu le face cinste şi este de condamnat. (…) Ne asumăm aprecierile Primarului Municipiului Giurgiu cu privire la slaba pregătire a unora dintre angajaţii noştri, la imaginea mai puţin bună pe care au lăsat-o aceştia, precum şi la ţinuta, uneori, mai puţin decentă pe care o afişează unii dintre angajaţii instituţiei noastre, în sarcina noastră rămânând, ca aceste deficienţe, să fie îndreptate”.

1 COMENTARIU

  1. AR fi bine ca acest serviciu numit POLITIA LOCALA sa fie desfintat nu face decat sa toace in toata tara mai bine bugetul ASTA ar trebui alocat unor case de copii batranii sunt multe probleme de genul DESFINTAT TREBUIE LA MUNCA CU EI nu sa stea ca trantorii arogantii si insuportabili…….DESFINTAREA ACESTUI SERVICI NEMERNIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.