Avem declarate 36-38.000 de persoane în 25-26.000 de imobile. Cineva a încercat să meargă pe lângă lege”, a spus, în cea mai recentă conferinţă de presă, primarul municipiului, Nicolae Barbu.

El a anunţat că angajaţi ai Direcţiei de Taxe şi Impozite, poliţişti locali şi reprezentanţi ai societăţii Servicii Publice vor merge pe teren ca să verifice cât de adevărate sunt declaraţiile privind numărul de persoane din familii.

„Vor compara declaraţiile( pentru taxa de habitat, n.r.) cu fişe de la asociaţiile de locatari. La ajutorul de încălzire au trecut şi căţel şi purcel, iar acum?”,  a precizat Barbu.

Subiectul taxei de habitat este intens dezbătut, în această perioadă, în presă şi inclusiv pe reţelele de socializare. La aceeaşi întâlnire cu presa locală, edilul Barbu a revenit cu precizări, explicând că singura modalitate de a scădea preţul plătit pentru salubrizare era tocmai această taxă.

„Nu este o taxă suplimentară, nu e o taxă pusă de Barbu, ci reprezintă plata de către toată lumea a unui serviciu prestat pentru toţi locuitorii acestui municipiu. Plătesc toţi şi plătim mai puţin(…). Operatorul nu primeşte niciun leu în plus, s-a indus ideea că are un avantaj chiar primarul. Este fals, tot 3,5 miliarde lei vechi ar trebui să încaseze operatorul de salubritate, aşa cum era şi până acum”, a mai spus Nicolae Barbu.

Taxa de habitat a scăzut de la 13 la 9 lei pentru giurgiuvenii care locuiesc la casă şi de la 9 la 6 lei pentru cei care stau la bloc.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.