Decizia lui Vasile Mustăţea de a-l face pe Constantin Buduru şef al Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu”(instituţie în subordinea Consiliului Judeţean) a contrariat pe toată lumea. De la oameni de cultură, jurnalişti şi până la simpli cetăţeni.

Toţi au catalogat acest gest drept o „bomboană” pe colivă, pusă de Mustăţea. A reuşit să îngroape şi istoria, cultura, după ce „Veşnica Pomenire!” a fost deja cântată la căpătâiul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, dar şi la cel al Teatrului „Tudor Vianu”.

Cum să negociezi dintr-un interes pur politic funcţii de conducere la instituţii ce au nevoie de un manager profesionist( pentru că, altfel, pui lacătul pe tot ce înseamnă istoria acestui judeţ, municipiu şi nu numai)? Până unde ajungi cu sacrificarea a ceea ce avem de preţ, doar pentru o ridicare de mână în Consiliul Judeţean în favoarea ta?

La Spital, se duce totul de râpă din pricina încăpăţânării lui Mustăţea de a-l păstra în frunte pe colegul său de partid, Mihai Petre. Condiţiile de acolo sunt cunoscute, să aibă careva curajul să-i spună unui fost sau actual pacient că nu vede şi nu simte bine…

Teatrul nu vrea să-l dea celui care doreşte să investească acolo, dar nici nu alocă bani pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii. Să nu mai zicem de bugetul din ce în ce mai sărac alocat acestui domeniu(parcă îl şi auzim: ce ne trebuie nouă cultură, mai bine le închid), de ne şi mirăm cum de încă mai sunt jucate spectacole aici.

Deşi a primit numeroase semnale că sunt mari probleme la vechea clădire a Bibliotecii Judeţene, a dat, acolo, de-o cârpeală, cât să închidă gura fostului director care-l cam trosnea… din pix.

Nu mai zicem de lipsa unor proiecte în infrastructură, în tot ceea ce presupune dezvoltarea acestui judeţ.

Şi acum, face pomana în cazul Muzeului Judeţean? Şefa lui, Alina Gorghiu, care a spus că PNL, deşi l-a mazilit(!) de la conducerea organizaţiei judeţene a partidului, îl susţine la şefia CJ, doamna Gorghiu, deci, ştie ce face dumnealui din această postură? Îi place că liberalul Mustăţea e criticat, pe bună dreptate, de toată lumea, pentru deciziile sale strict politice şi care n-au nicio legătură cu administraţia, cu dezvoltarea judeţului?

A, staţi, că cine se aseamănă se adună. Pentru că, şi la nivel naţional, singura preocupare a PNL-ului este acum doar să ajungă la ciolan, cu orice preţ, cu orice PDL-ist, cu, iată, Blaga- şef al Senatului- noua obsesie a liberalilor.

Suntem siguri că românii, că giurgiuvenii în speţă, nu vor tolera la nesfârşit această atitudine distrugătoare.

Redacţia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.