Dacă tot se făcea, ieri, mişto, în Consiliul Judeţean, pe seama lui Ion Mateescu, cel care ar trebui să intre în Cartea Recordurilor pentru câte validări i-au fost aplicate(mai nou a fost şi numărat!) de către colegii săi din CJ, am putea, de ce nu, să-l băgăm la un record şi pe Ionuţ Matei.

Evident, la categoria: cel mai scurt mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Fix 18 ore. Da, cam cât… Geoana şi „dragostea mea”, aşa.

Cum s-ar zice, Ionuţ Matei, ales pe sprânceană de un preşedinte de Consiliu despre care toţi spun că îşi ia salariul degeaba, Ionuţ Matei, zic, ar fi putut să se înscrie într-o competiţie cu denumirea: Vicepreşedinte pentru o zi şi, fie, o noapte.

A, chiar, mi-am amintit că pentru copii, de exemplu, există concursul acela: Prefect pentru o zi. I-auziţi, domnule „papam”, poate nu rataţi nici ocazia asta… Să fiţi „domnul pix” al boss-ului de la CJ. Pentru câteva ore, evident, cum v-aţi obişnuit.

Hotărârea privind revocarea din funcţia de vicepreşedinte a Consiliului Judeţean, a lui Cristian Marciu, a fost atacată în instanţa de contencios-administrativ, de către prefect, în această dimineaţă. Pentru că este ilegală, au spus reprezentanţii PSD, dar această informaţie va face subiectul altui articol.

Deci, Matei s-a culcat boss şi s-a trezit… cât/ cum era, pentru că, deocamdată, până la soluţionarea cazului, Cristian Marciu este în continuare vicepreşedinte, acolo unde îi este locul.

Acum, revenind la scurta preamărire a lui Ionuţ Matei, înscăunat atât timp cât să apuce să se ameţească de la aburii funcţiei, îmi şi imaginez cum o fi dormit el, noaptea trecută. Păi, probabil, îmbrăcat în costumul cu care a participat la şedinţa vieţii sale. Încălţat şi strângând la piept pixul pe care şi l-o fi uitat pe birou cel pe care l-a „înlocuit”.

Îmi mai imaginez cum o fi făcut, repede, când a ajuns acasă, la Bragadiru, din carton, o plăcuţă pe care a scris cu un marker: Ionuţ Matei, vicepreşedinte. Şi pe care, azi-dimineaţă, şi-a lipit-o pe vreun perete, în dormitor, deasupra patului.

Ca să îşi amintească, în vremuri grele, şi să şi impresioneze, eventual, oftând: „Ce am fost(pentru câteva ore) şi ce am ajuns!”.

Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.