Se poate spune că 2014 a fost un an bun din punct de vedere al încasărilor taxelor şi impozitelor locale, atât de la persoane fizice, cât şi de la cele juridice. Vorbim despre peste 24,6 milioane de lei, colectate de către cei de la Direcţia de Taxe şi Impozite(DTI) Giurgiu.

Potrivit datelor ce ne-au fost puse la dispoziţie de către cei din conducerea DTI, gradul de colectare a taxelor şi impozitelor, în municipiul Giurgiu, în 2014, a fost de aproape 82%. Este vorba despre sume datorate de cetăţeni exclusiv pentru anul trecut. „Diferenţa până la 100% trebuie recuperată în 2015, iar circa 15 procente chiar din primele 3 luni ale acestui an”, ne-a spus directorul DTI, Laurenţiu Ţintea.

Cel mai mare grad de încasare, de peste 98%, s-a înregistrat din taxele judiciare de timbru şi alte taxe de timbru, dar suma este relativ mică, adică 830.000 de lei.

Un alt procent mare de colectare, 3%, s-a înregistrat din impozitele şi taxele pe clădiri, colectate de la persoane juridice, cu o sumă de 5,2 milioane de lei.

De asemenea, în 2014, aproape 80% dintre taxele pe terenuri şi clădiri- persoane juridice– au fost încasate, şi vorbim despre 1,6 milioane de lei.

În ceea ce priveşte impozitele pe clădiri, de la persoane fizice, acestea au fost, anul trecut, încasate în proporţie de aproape 67%, respectiv 2,2 milioane de lei, iar impozitele pe terenuri, tot de la persoane fizice– 54,63% grad de colectare.

Impozitele pe terenurile din extravilan au fost încasate în proporţie de circa 73%.

Directorul Laurenţiu Ţintea ne-a spus că, faţă de 2012, când a preluat conducerea DTI Giurgiu, procentul de încasare a dărilor a crescut, în 2014, cu 24%.

 

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.