Bani pentru proiecte de apă-canal, drumuri, plata datoriilor primăriilor, inclusiv sprijin pentru susţinerea sistemului de încălzire centralizată a municipiului Giurgiu. 2014 a fost unul dintre cei mai buni ani din punct de vedere financiar, a spus, într-o recentă conferinţă de presă, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

„Şi pentru judeţul nostru 2014 a fost unul bun, poate cel mai bun, în ceea ce priveşte sumele primite de la Guvernul Ponta, dar, din păcate pentru noi, Consiliul Judeţean n-a funcţionat la capacitatea la care ne-am fi dorit, ca să fi fost un an şi mai bun”, a spus Bădălău.

Şeful social-democraţilor giurgiuveni a reamintit faptul că, anul trecut, doar pentru proiecte de apă-canal şi reabilitări drumuri, au venit în judeţ, la primării, de la Guvernul Ponta, aproximativ 600 de miliarde de lei vechi, cea mai mare sumă primită de Giurgiu, vreodată, la acest capitol.

În plus, Niculae Bădălău a reamintit de Ordonanţa privind plata arieratelor şi a celorlalte datorii ale primăriilor, la nivelul judeţului Giurgiu fiind vorba despre 19 asemenea unităţi administrativ-teritoriale.

„Şi municipiul Giurgiu a primit 38 de miliarde, astfel încât Primăria nu mai are nicio datorie, se poate concentra acum pe proiecte privind noi investiţii”, a mai spus Niculae Bădălău.

La rândul său, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, vicepreşedinte PSD, dar şi al Consiliului Judeţean Giurgiu, Cristian Marciu, a spus că 2014 a fost un an bun privind sprijinirea primăriilor din judeţul nostru.

„Sperăm ca şi 2015 să fie la fel de bun, în ceea ce priveşte şi proiectele cu finanţare multianuală”, a spus Marciu, amintind faptul că primarii au cel puţin 3 surse de finanţare a proiectelor lor pentru dezvoltarea comunelor pe care le reprezintă.

În afară de banii de la Guvern, edilii pot obţine, aşa cum este ştiut deja, bani europeni, unul dintre cele mai accesibile programe fiind cel Operaţional Regional. De asemenea, vicepreşedintele PSD a amintit şi de proiectele ce pot fi depuse la Ministerul Agriculturii, ce vor fi finanţate pe Programul de Dezvoltare Locală.

„Îi vom sprijini în continuare pe primari, astfel încât 2015 să fie încheiat cu realizări la fel de mari, poate chiar şi mai bune”, a mai spus Cristian Marciu.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.