Ori n-a citit legea cum trebuie, ori nu ştie să calculeze. Oricare motiv ar fi existat, declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, făcute într-o recentă conferinţă de presă, cu privire la bugetul de stat pe 2015, potrivit cărora noua lege ne-ar dezavantaja, sunt complet nefondate, spun social-democraţii giurgiuveni.

Faţă de 2014, anul acesta, judeţul Giurgiu va primi de la bugetul de stat cu peste 400 de miliarde de lei vechi în plus, adică de la 170 miliarde, la 634 de miliarde de lei vechi.

Anunţul a fost făcut astăzi, la întâlnirea săptămânală cu presa locală, de preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

„Domnul Mustăţea probabil că n-a citit legea în totalitate(…). Eu am susţinut acest proiect pentru că ne avantajează clar. Eu chiar vreau să am discuţii cu Vasile Mustăţea pentru că obiectivele noastre, ale social-democraţilor giurgiuveni, inclusiv din Consiliul Judeţean, asumate deja, sunt sănătatea şi educaţia. Astfel, susţinem ca, din aceşti bani, să meargă atât cât este necesar, cu precădere, la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Teatrul <<Tudor Vianu>>, a subliniat Niculae Bădălău.

De ce, totuşi, Giurgiu n-a beneficiat de sume şi mai mari, comparativ cu alte judeţe? „Pentru că alte judeţe au proiecte mari, inclusiv în domeniul sanitar. Vorbim de spitale noi în alte judeţe, de exemplu. Dacă putem spune că am fost dezavantajaţi, atunci s-a întâmplat asta doar din cauza celor de la Consiliul Judeţean pentru că nu au avut proiecte, că să primească şi mai mulţi bani! Noi, faţă de anul trecut, câştigăm prin această lege. Iar 400 de miliarde de lei vechi nu reprezintă o sumă atât de mică şi insist ca banii să fie cheltuiţi cu maturitate, iar pe primul loc să fie Spitalul şi Teatrul”, a mai declarat senatorul Bădălău, precizând că social-democraţii giurgiuveni şi partenerii lor politici vor continua să se opună, mai ales în Consiliul Judeţean, la orice „încercare de sifonare de bani publici”.

„Dacă Mustăţea va avea ca prioritate Spitalul Judeţean, eu personal o să-l laud în conferinţă de presă. Îmi doresc, totuşi, ca acest buget primit de la Guvern să nu se transforme într-unul electoral”, a subliniat Niculae Bădălău.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.