Reprezentanţii Primăriei Giurgiu anunţă, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că locuinţele ANL de pe şoseaua Portului vor fi predate chiriaşilor, anul viitor.

În materialul menţionat se arată că, la recepţia finalizării lucrărilor la ansamblul de locuinţe de pe Portului, a fost prezentă o comisie formată din reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Locuințe, ai Primăriei Giurgiu, celor doi constructori care au lucrat la blocurile ANL. De asemenea, reprezentanți ai Inspectoratului  General în Construcții și proiectantul lucrării s-au întâlnit pe 29 decembrie pentru a vedea dacă investiţia a fost realizată cum se cuvine şi în totalitate.

În urma evaluărilor făcute la fața locului, s-a constatat că lucrarea nu este finalizată, încă mai sunt locuințe fără geamuri montate, fără obiecte sanitare instalate iar unul dintre blocuri nu are fațada terminată. Toate aceste constatări au dus la amânarea recepției blocurilor, dat fiind faptul că repartizarea locuințelor nu este posibilă legal fără a fi finalizată recepția lucrărilor”, se arată în comunicatul celor de la Primăria Giurgiu.

Astfel, municipalitatea este obligată să amâne repartizarea locuințelor ANL către viitorii locatari, ce urmau să fie făcute marți, 30 decembrie.

„Pentru că nu s-a încadrat în termenul legal de finalizare a construcției și amenajării acesteia, care este 31 decembrie 2014, constructorul este obligat ca în termenul cel mai scurt posibil să finalizeze aceste lucrări. Dacă acest lucru nu se va întampla, începând cu data de 1 ianuarie 2015 acestuia i se vor percepe penalizări pentru neîndeplinirea termenului de execuție. Față de cele menționate anterior, Primăria Giurgiu îi asigură pe cei 120 de beneficiari ai acestor locuințe că lista finală aprobată în Consiliul Local nu va suferi modificări”, mai spun cei de la Primăria Giurgiu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.