În ideea că, având nevoie de ajutor pentru dezvoltarea localităţilor pe care le administrează, unii dintre primari cu siguranţă vor trece, şi de acum încolo, de la un partid la altul şi ca să nu mai fie numiţi „traseişti politici”, edilii ar putea rămâne independenţi.

Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a anunţat, într-o recentă conferinţă de presă, că se lucrează la un asemenea proiect de lege.

„Trebuie să găsim altă formulă. Primarii trebuie să facă doar politica cetăţeanului şi cred că ar trebui scoşi din această sferă politică. Încercăm un proiect de lege pentru ca primarii să candideze şi să rămână independenţi”, a spus Bădălău, precizând că ar trebui gândit un proiect de lege şi împotriva migraţiei parlamentarilor.

Pe de altă parte, la aceeaşi întâlnire cu presa, şeful social-democraţilor giurgiuveni a reamintit faptul că „luptele politice”, la orice nivel, trebuie să înceteze, mai ales că 2015 este un an „administrativ”.

„În afară de luptele noastre politice, dacă noi pierdem proiecte în 2015, acesta înseamnă că rămânem un judeţ în care facem doar alegeri şi niciun proiect de dezvoltare, dar oamenii nu ne-au ales pentru asta, ci ca să facem ceva pentru ei”, a mai spus Niculae Bădălău.

 

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.