„Politizarea” administraţiei, de care se acuză reciproc toţi politicienii, a fost dovedită încă o dată ca fiind un atribut, sigur, nu exclusiv, dar inclusiv fără îndoială, al liberalilor. S-a văzut acest lucru la ultima alocare financiară a banilor pentru echilibrarea bugetelor primăriilor din judeţ.

Cei de la PSD au adus o propunere de împărţire a celor 21,5 miliarde de lei vechi, fiind avute în vedere, au spus ei, criterii precum numărul cetăţenilor din comuna respectivă, dar şi existenţa unor subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, centre susţinute cu greu din fonduri proprii de către autorităţile locale.

Despre acest subiect a vorbit, într-o recentă conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi vicepreşedinte al PSD Giurgiu, Cristian Marciu.

„Propunerea noastră nici măcar nu a fost luată în seamă, iar amendamentul liberalilor a trecut fără să fie explicate criteriile repartizării lor. Considerăm că împărţirea nu este echitabilă şi am cerut atacarea în contencios administrativ a hotărârii respective”, a spus Marciu.

El a explicat şi că, din partea grupului PSD-PC-PLR din CJ, pentru cele două oraşe, Giurgiu şi Mihăileşti, au fost propuse sume mai mari conforme cu realităţile din cele două urbe.

Păcat că nu s-a ajuns la discuţii pe tema împărţirii banilor, să explicăm fiecare motivele administrative de repartizare a sumelor!”, a mai spus Marciu.

Ca o glumă, parcă, municipiul nostru a primit de la liberalii de la CJ doar 400 de milioane de lei vechi. Ce-i drept, faţă de propunerea iniţială a preşedintelui CJ, suma s-a… dublat.

„Uitaţi-vă cât respect are faţă de municipiu Vasile Mustăţea! Cum să dai unui oraş 400 de milioane lei vechi comparativ cu 1 miliard pentru Frăteşti, de exemplu? Cum să te aştepţi să te respecte oamenii când îţi baţi joc de ei? Şi cum nu politizează când Cosoba(una dintre comunele unde Klaus Iohannis a obţinut mai multe voturi, şi acolo unde primarul a rămas la PNL, n.r.) primeşte o sumă de 3 ori mai mare decât municipiul?”, a spus şi preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, în aceeaşi conferinţă de presă.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.