Cei mai mulţi dintre jurnaliştii prezenţi, vineri, 12 decembrie, la conferinţa de presă a PNL Giurgiu, enervaţi, pe bună dreptate, de declaraţiile( de fapt, probabil, sătui de declaraţii politice fără fapte concrete, în general) preşedintelui Vasile Mustăţea pe tema Spitalului de Urgenţă Giurgiu, au ripostat.

Ei au adresat întrebări în cascadă şi, ce-i drept, pe un ton ridicat, pe aceeaşi temă atât de sensibilă: Spitalul – pe care unii îl văd doar ca pe un loc de promovat proprii oameni. În timp ce acolo, oamenii ăia simpli, transformaţi în cifre ale statisticilor, suferă. Sunt adevăraţii oameni cărora le cereţi votul, cu zâmbetul pe buze, la fiecare 4 ani, şi sunt oameni care continuă să acuze… multă mizerie şi la propriu şi la figurat. Şi acolo şi în alte locuri.

Au fost întrebări clare la conferinţa cu pricina, la care erau aşteptate răspunsuri clare. Concluzia a fost, însă, că ne cam luptăm cu morile de vânt. Ce e domeniu sanitar mai ales politicului îi place…

Ei, nici Vasile Mustăţea nu s-a lăsat mai prejos, a ţipat la jurnalişti, de data asta enervat pe bune.

A fost, probabil, cea mai tensionată conferinţă de presă din ultima perioadă, comparativ inclusiv cu întâlniri similare la alte partide.

Ba PSD politizează!, zicea Mustăţea, dar de ce Pick şi nu Mihai Petre sau Elena Dinu? Păi, cum să nu-ţi sară muştarul când nicio clipă nu s-a vorbit despre competenţele candidaţilor, despre ce ar putea să facă ei pe bune ca să fie bine, ci numai despre culoare politică? Cu o repetare obsesivă din partea lui Vasile Mustăţea a cuvântului „PSD”, ca o dovadă, pentru noi, ca simpli cetăţeni, sincer, că preocupările ţin mai degrabă de o ambiţie personală pur politică.

Ba e bine la Spital, ţipa Mustăţea, ba nu e, ţipau şi jurnaliştii care au fost acolo, pentru că nu-şi permit să meargă „la Viena”, vorba unui coleg.

„Spitalul este al giurgiuvenilor, nu al politicienilor, de ce contează atât din ce partid este managerul?”, striga un jurnalist ajuns la capătul răbdării. „Dumneavoastră, domnule Mustăţea, aţi fost vreodată în acest spital? Ştiţi ce este acolo?”, striga un altul. „Stăm la UPU câte 3 ore!”, spunea un altul. Şi multe, multe altele asemenea.

Mustăţea o ţinea una şi bună că dacă nu cerea el oprirea concursului(e a 3-a oară!), cei din Consiliul de Administraţie ar fi făcut o ilegalitate. Că a descoperit, brusc, aşa, (ups, ce avem noi aici?), o modificare din luna octombrie a unei legi. Şi, îngrijorat de soarta membrilor CA, le-a scris repede să se oprească. Ar trebui să-i faceţi cinste, stimaţi membri ai Consiliului de Administraţie, deşi cred că ar fi putut să vă informeze ceva mai devreme. Însă Mustăţea susţine că abia acum a aflat de modificare şi că, oricum, era de datoria lui Paul Marinescu(DSP) să o facă. S-a spălat pe mâini, gata?

„Fostul” PDL-ist Gheorghe Ştefan, la rândul său, a avut proasta inspiraţie să ceară încheierea discuţiilor pe această temă. A fost redus la tăcere: ne ziceţi să încheiem? Vă pasă dumneavoastră de ce este în spital? Aţi fost vreodată acolo?, i-a strigat o colegă. Ştefan a recunoscut că nu şi a tăcut până la final.

I-aţi întrebat pe colegii mei din presă de ce la PSD nu fac „aşa”(iar PSD…, doamne!). Nu vorbesc în numele lor, ci doar sper din suflet să nu îi acuzaţi pe toţi de „comunism”, mai ales că cei mai mulţi dintre aceia cu care „v-aţi luat în gură” azi, au alte simpatii politice decât social-democraţia sau n-au vreuna. Asta e cel mai grav şi asta ar trebui să vă răspundă la întrebare. Şi să vă pună pe gânduri!

Încă o chestie: cei de la PSD(sâc!) au cerut, în toate conferinţele lor de presă, doar să daţi voie concursului să se desfăşoare! N-au cerut să îl puneţi pe Pick(despre care, apropo, aţi declarat că dacă nu e cuminte, faceţi publice nişte discuţii private pe care le-aţi fi avut cu el… Urât!)! Dumneavoastră, în schimb, aţi demonstrat, dincolo de acel „pe cuvântul meu de onoare că nu e politizare!”, că îl vreţi în continuare acolo pe Mihai Petre(PNL).

De-ar fi bine, n-am mai zice nimic! Nu ne dăm cuvântul de onoare, pentru că în breasla noastră e demonstrat!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.