Subiectul concursului privind manageriatul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu rămâne unul dintre cele mai fierbinţi, mai ales pentru că acesta tocmai a fost împiedicat să se desfăşoare, a treia oară, tot prin “intervenţia” lui Vasile Mustăţea.

Avea dreptate, într-adevăr, consilierul judeţean PSD Răzvan Cuc, atunci când a declarat, atât în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, cât şi într-o conferinţă de presă ulterioară, că preşedintele de la judeţ acest lucru intenţionează, prin excluderea din Consiliul de Administraţie al SJU pe Ovidiu Andrei.DSC_0359

Acest lucru chiar s-a întâmplat, zilele trecute, şi pentru că hotărârea CJ aferentă a fost atacată în contencios-administrativ de către prefect, deci Ovidiu Andrei rămânde, deocamdată, în CA al Spitalului, Vasile Mustăţea a găsit alte motive de suspendare a competiţiei.

El susţine, într-o solicitare scrisă, că în desfăşurarea procedurii privind schimbarea managerului la Spital nu s-ar fi respectat prevederile legale, însă Răzvan Cuc spune că are informaţii de la membri CA că toate prevederile ar fi fost respectate.

“Mustăţea insistă să-i prelungească interimarul lui Mihai Petre, deşi acolo sunt probleme grave, reclamate inclusiv de pacienţi, de la lipsa medicamentelor la lucruri legate de igienizare şi multe altele(…) Dacă domnul Mustăţea are alte planuri acolo, poate ni le spune şi nouă. Trebuia să lase să se desfăşoare concursul, putea câştiga oricine. Aceste acţiuni ale sale mie mi se par abuzive!”, a spus Răzvan Cuc, în conferinţă de presă, joi, 11 decembrie.

Niculae Bădălău: „Mustăţea are atitudine de baron local”

La rândul său, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălau, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că trebuie să se oprească odată politizarea unei asemenea instituţii de care depinde viaţa unor oameni.

“Există clar o politizare din partea lui Mustăţea, acolo, iar noi nu dorim politizarea spitalelor! Vrem doar să vină la conducerea unităţii de la Giurgiu un profesionist, un om care vrea şi care să şi încerce să modernizeze spitalul, să creeze condiţii mai bune pentru pacienţi. Nu putem să nu sesizăm atitudinea de baron local a lui Mustăţea. Toată lumea spune că la spital sunt probleme, iar el sfidează cetăţenii. O rog public pe doamna prefect să ia măsuri, trebuie o anchetă acolo, să vedem dacă serviciile prestate sunt cele care ar trebui să fie. Trebuie să se termine cu lupta politică de la Consiliul Judeţean şi să facem ceva pentru cetăţenii care ne-au ales!”, a spus Niculae Bădălău.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.