În primul rând, răsplata presupune sincere aprecieri, mulţumiri şi recunoştinţă pentru ajutor şi susţinere din toate punctele de vedere. Aşa a fost şi atmosfera unui eveniment marca “Let’s do it, Romania!”. Respectiv o gală la care au luat parte reprezentanţii tuturor instituţiilor, organizaţiilor şi simpli oameni care au dau o mână de ajutor pentru ca cea mai mare mişcare socială să fie un succes şi la Giurgiu.

Lăcrămioara Sitaru şi jurnalistul Mariana Mitroi reprezintă echipa noastră, două femei ambiţioase care au învăţat mulţi giurgiuveni cât de importantă este protejarea mediului înconjurător, dar mai ales voluntariatul.DSC_0181

Am avut două ediţii de Zi a Curăţeniei Generale încununate cu succes, dar şi alte asemenea activităţi de amploare, precum “Let’s do it, Danube!” privind curăţarea de deşeuri a malurilor Dunării.

Vineri, 5 decembrie, de Ziua Internaţională a Voluntariatului, echipa „Let’s do it, Giurgiu!” a organizat o activitate privind premierea reprezentanţilor celor care au dat o mână de ajutor în acţiunile respective.

Evenimentul a fost găzduit de Ateneul „Nicolae Bălănescu” şi au fost premiaţi, cu diplome, dar mai ales cu recunonoştinţă şi mulţumiri: reprezentanţii Primăriei Giurgiu, cei ai Consiliului Judeţean, cei de la Prefectură, Serviciul de Gospodărire a Apelor, Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria, Poliţia, Romsilva, Inspectoratul Şcolar, cadre didactice din diverse unităţi de învăţământ- inclusiv din mediul rural, parlamentari, Poliţia de Frontieră, cei de la Asociaţia Bolnavilor de Hepatită şi Cancer Giurgiu, Zona Liberă, politicieni precum Alexandru Andrei, Liliana Ciobanu, Florian Nicolae, Răzvan Cuc, dar şi mass-media locală.

Gala a avut şi momente artistice susţinute de dansatorii pregătiţi de coregraful Tania Moga.

Mulţumiri, felicitări pentru tot ce au realizat şi asigurări că echipa „Let’s do it, Giurgiu!” va beneficia în continuare de tot sprijinul lor au transmis, la rându-le, toţi cei care au primit diplome şi care au luat cuvântul.

Numai de Ziua Dunării, la Giurgiu, pe 29 iunie, echipa judeţeană a “Let’s do it, Romania!” a reuşit să mobilizeze 1.000 de voluntari giurgiuveni care au curăţat malurile fluviului de gunoaie- adunate în peste 1.500 de saci. Judeţul nostru a ocupat, la această acţiune de ecologizare, locul II pe ţară, după Constanţa.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.