Procedura privind numirea unui nou manager la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu este în toi. De altfel, vorbim despre o a treia încercare în acest caz, dar despre primele două proceduri am scris cu alte ocazii( citiţi AICI)Iată că şi cea de-a treia se pare că va fi un eşec iar aceasta din cauza unei noi schimbări făcute în comisia de examinare.

Unul dintre cele mai fierbinţi puncte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Giurgiu, joi, 4 decembrie, a fost înlocuirea lui Ovidiu Andrei(PLR) din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu. Ovidiu Andrei făcea parte şi din comisia de examinare pentru concursul privind noul director al Spitalului Judeţean.

Motivaţia preşedintelui CJ, Vasile Mustăţea, a fost aceea că, pe de-o parte, unul din cei doi reprezentanţi ai instituţiei în CA trebuie să fie economist, iar pe de altă parte, el a susţinut că „atunci când s-au făcut desemnările, conform legii, grupurile de consilieri aveau o reprezentare proporţională în comisia respectivă”. Adică, a fost propus Cristian Stenghel din partea PSD şi Ovidiu Andrei din partea PNL.

Acum, dacă Andrei nu mai face parte din partidul lui Vasile Mustăţea, zboară, automat, din comisia cu pricina.

Atât Ovidiu Andrei cât şi Răzvan Cuc(PSD) au atras atenţia că această schimbare nu este oportună acum, întrucât va însemna, din nou, oprirea procedurii privind un nou manager la Spital.

„Haideţi să amânăm acest punct până după concurs ca să nu fie interpretat gestul dumneavoastră ca unul politic. Adică, se poate interpreta că nu vă mai ascultă ordinele politice în comisie şi de aceea îl excludeţi pe domnul Andrei”, a spus Răzvan Cuc, cel care a fost, de altfel, exclus, în urmă cu câteva luni din Consiliul de Administraţie pe aceleaşi considerente( citiţi articolul AICI).

O amânare a votului pe punctul cu pricina a cerut şi Aurelia Dobre(PSD), dar şi ceilalţi colegi din PSD-PC-PLR.

Fără sorţi de izbândă, însă, deşi Ovidiu Andrei a anunţat că pentru ca acel concurs să se poată desfăşura, comisia de examinare trebuie să fie înfiinţată în formula respectivă cu 30 de zile înainte, iar concursul va avea loc pe 15 decembrie…

În locul lui Ovidiu Andrei, din partea CJ a fost aleasă Florentina Stănciulescu, director economic al Consiliului Judeţean.

Aşadar, susţin cei din PSD, Mustăţea ar fi dorit prin această schimbare, în primul rând, prelungirea mandatului de şef interimar al SJU al lui Mihai Petre(PNL). Cât de sănătos este acest lucru pentru unitatea sanitară o pot decide doar pacienţii şi eventual cei care fac controale acolo.

Vom reveni cu amănunte!

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.