În ciuda mai multor apeluri publice făcute de personalităţi giurgiuvene, în ciuda multor articole de presă – semnale de alarmă, scrise de jurnalişti de la diverse publicaţii, situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, nu pare a se schimba în bine prea curând. Dimpotrivă.

Se pare că unitatea medicală nici nu va ajunge vreodată o prioritate pentru conducerea de la judeţ, în ceea ce priveşte alocările financiare.

Pare a rămâne pe veci „ruda săracă” şi care primeşte firimituri de la o masă bogată pentru alţii. Însă vorbim aici de vieţi omeneşti, vorbim de unul dintre cele mai importante domenii în care banii ar trebui să nu lipsească. Pentru că dacă sănătate nu e, nimic nu e! Şi o ştie inclusiv cel de care depinde soarta acestui spital, adică şeful de la judeţ.

În ultima sa conferinţă de presă, managerul veşnic interimar Mihai Petre enumera o sumedenie de investiţii făcute cu bani de la judeţ: de la reabilitarea unor secţii şi până la dotări cu aparatură de ultimă generaţie. Dar s-a spus şi atunci şi o spunem şi acum: meritele nu sunt deloc ale actualei conduceri a CJ. Să fim serioşi şi corecţi! Sunt investiţii din anii anteriori „domniei” lui Mustăţea iar dacă are bunul simţ, acesta din urmă ar trebui să iasă în conferinţă de presă şi să enumere, cu documente, propriile sale realizări la SJU. E evident de ce nu o face!

De ce, în continuare, nu sunt alocaţi banii necesari pentru ca spitalul să nu mai sufere ca de-o boală incurabilă? Poate că nici nu vom primi vreodată vreun răspuns ori îl vom primi pe cel cu „nu sunt bani”(deşi, cu tot respectul,  pentru biserici de unde găsiţi atâtea miliarde?), dar e clar că trebuie căutate soluţii pentru ca cea mai importantă unitate medicală din judeţul nostru să nu moară încet, dar sigur.

Într-un fel sau altul, pentru binele cetăţenilor de a căror „grijă” murim prin conferinţe de presă când îi criticăm pe alţii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.