1 decembrie înseamnă şi Ziua Mondială de Luptă Împotriva HIV/SIDA. Tocmai pentru că activităţile asociaţiilor sau organizaţiilor de profil nu ar putea fi organizate odată cu cele pentru celebrarea Zilei Naţionale a României, în fiecare an acestea au loc mai devreme.

Astfel că, joi, 27 noiembrie, în faţa Teatrului „Tudor Vianu” din municipiu, zeci de liceeni au acceptat invitaţia celor de la Asociaţia „Viaţă şi Speranţă” de a participa la crearea fundiţei din lumânări, simbol al acestei lupte.DSC_0071

„Ne aflăm şi în plină campanie, la nivel naţional, de luptă împotriva HIV-SIDA şi am ales să organizăm azi acţiunile de comemorare a celor care au murit din pricina acestei afecţiuni. Mai mulţi tineri de la Seminarul Teologic Giurgiu vor spune Tatăl Nostru, dar aşteptăm şi elevi de la Liceul de Marină”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei „Viaţă şi Speranţă”, Mola Marinela.DSC_0079

Liceenii de la Marină au primit pliante cu informaţii privind HIV-SIDA, iar tinerilor  Mola Marinela le-a transmis: „Fiţi responsabili! HIV-SIDA există, nu este o glumă. Trebuie să duceţi mai departe acest mesaj, către colegii, prietenii şi familiile voastre! Sunteţi tineri, frumoşi, rămâneţi sănătoşi!”.

Din partea autorităţilor locale a participat la eveniment viceprimarul Alexandru Vladu, cel care a transmis acelaşi mesaj tinerilor, acela de a fi responsabili şi de a rămâne sănătoşi.DSC_0082

Asociaţia „Viaţă şi Speranţă” Giurgiu numără în prezent 60 de beneficiari, în condiţiile în care la înfiinţare, adică în 2003, erau 18 beneficiari.

La nivel mondial, 35,3 milioane de persoane trăiesc cu HIV-SIDA în timp ce aproximativ 7.000 de persoane sunt infectate zilnic. Dintre acestea, 11.160 trăiesc în România, conform ultimei statistici publicate pe 30 septembrie 2014.

În cursul anului 2014, au fost înregistrate în România circa 550 cazuri noi de infecţie cu HIV şi se estimează o creştere a numărului de cazuri din cauza creşterii numărului de persoane care îşi administrează droguri intravenos, potrivit presei centrale.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.