Centrala Termică din Platforma II ar putea fi desfiinţată. Si, pentru limitarea pierderilor şi pentru costuri mai mici la factura de încălzire, ar putea să fie amplasate module în mai multe zone ale oraşului. Chiar de anul viitor, una din cele 4 centrale primite de la Primăria Alexandria ar putea fi amplasată în zona centrală a municipiului, a anunţat miercuri, 26 noiembrie, în conferinţă de presă, primarul Nicolae Barbu.

Edilul-şef a precizat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce lucrează în prezent la un proiect de „regândire” a sistemului centralizat de încălzire.

„Din 2016, dorim să nu mai fie folosit CET-ul din Platforma II, să ne restrângem pe module mai mici pe care să le amplasăm în diverse zone ale municipiului. Aşa vom scăpa de costurile mari provocate inclusiv de pierderile suferite din pricina reţelelor de transport învechite”, a spus Barbu.

Primarul a mai anunţat că, tot din 2016, în cartiere unde cererile privind agentul termic în sistem centralizat vor fi sub 10%, ar putea fi amplasate „alveole”. Pentru restul cetăţenilor, a spus Barbu, ar putea fi acordate ajutoare financiare cu care aceştia să se racordeze la reţeaua de gaze naturale.

Acest proiect ar putea fi finanţat printr-un program naţional, cu o cofinanţare de 40% asigurată de autorităţile locale.

Legat de cele 4 centrale primite de la Primăria Alexandria, Teleorman, Nicolae Barbu a declarat, aşadar, că una ar putea fi montată, chiar din 2015, în zona centrală pentru a asigura în primul rând încălzirea unităţilor de învăţământ şi a tuturor instituţiilor de acolo.

Pe de altă parte, Barbu a anunţat că, în acest moment, 66 de scări din municipiu nu au căldură de la CET, 64 dintre acestea neavând contracte cu Global Energy Production.

6.000 dintre locuitorii Giurgiului au, în prezent, contracte cu GEP.

Preţul unei gigacalorii, la Giurgiu, pentru iarna 2014-2015, este de 260 lei.

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.