”Robert Negoiţă a pierdut alegerile, ar trebui să stea liniştit. Vanghelie a pierdut alegerile, ar trebui să-şi dea demisia. Şova nu e preşedinte de organizaţie, nu ştiu cât a avut. Ar trebui să spună care a fost contribuţia dânsului. Dacă e vicepreşedinte pe regiunea din Transilvania, înseamnă că a avut o contribuţie maximă. Aici nu e vorba de răutate, este vorba de pragmatism”, a fost verdictul lui Nicolae Bădălău, preşedintele PSD Giurgiu. El a spus că va susţine acest punct de vedere în viitorul Comitet Executiv al partidului.

El a declarat pentru gândul că ”congresul trebuie organizat cât mai rapid”.”Domnul Victor Ponta trebuie să vină în faţa partidului să ceară un vot de încredere pentru ca dânsul să poate să meargă mai departe cu toată autoritatea pe care i-o dă partidul.  Organizaţia Giurgiu îl susţine atât pe domnul Victor Ponta cât şi pe preşedintele executiv, Dragnea”, a subliniat Bădălău.Tensiunea creşte când vine vorba despre vicepreşedinţii PSD.

”Nu susţinem vicepreşedinţii pentru că noi considerăm că nu şi-au făcut datoria. Atâta timp cât vicepreşedinţii care sunt şi preşedinţi de organizaţii au pierdut la dânşii în organizaţie, cu siguranţă ar trebui să facă un pas înapoi. Asta e, dacă cei de la PSD Bucureşti au pierdut să meargă acasă şi să vadă de ce au pierdut. Cred că Bucureştiul are oameni valoroşi şi nu cred că în oamenii ăştia care pierd de atâţia ani stă Bucureştiul. Toată lumea să-şi vadă analiza, dar văd pe media că sunt unii care au pierdut alegerile, vin în faţa partidului şi emit anumite pretenţii. Acei oameni ar trebui să stea acasă”, a spus Bădălău.

Senatorul a ţinut să precizeze că PSD Giurgiu a avut un scor foarte bun la prezidenţiale – 69%. Bădălău susţine că va cere ca la viitorul Comitet Executiv să fie aleşi noi vicepreşedinţi ai PSD, din rândul celor care au performat la alegeri. ”Congresul va alege anumiţi vicepreşedinţi, dar vicepreşedinţii la nivel naţional nu trebuie să fie preşedinţi de organizaţii. Atâta timp cât electoratul tău nu te susţine, cum Dumnezeu să mă înveţe pe mine? Ce să mă înveţe pe mine un vicepreşedinte, să iau 30%, ce să mă înveţe pe mine? Eu am luat 69%. Frustarea mea e cu atât mai mare, eu am câştigat alegerile, cu ce e vinovat poporul din Giurgiu că unii nu şi-au făcut datoria sau poate nu îi mai suportă electoratul lor de acolo? Nu cred că Victor Ponta a pierdut, cred că au fost unii lideri pe care electoratul nu-i mai susţine şi când au fost să ceară vot pentru Victor Ponta nu i-au ascultat”, a declarat pentru gândul Bădălău.

Pesedistul s-a arătat contrariat de organizaţiile în care se câştigă uşor alegerile locale, dar se pierd cele prezidenţiale. Nicolae Bădălău a subliniat că partidul trebuie să rămână la guvernare, iar Victor Ponta premier.

Despre concediul lui Victor Ponta în Dubai, Bădălău spune că este vorba de ”viaţa privată a premierului”. ”Social-democraţia nu înseamnă comunism şi nu înseamnă sărăcie. Înseamnă grijă faţă de semenii tăi. Asta nu înseamnă că eu trebuie să merg la Băile Herculane şi liberalii la Monaco”, a fost poziţia lui Bădălău.( preluare „Gândul.info”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.