Conform datelor puse la dispoziție de Casa Județeană de Pensii, la acest moment, în județul nostru, mai bine de 81.000 de giurgiuveni sunt pensionari (81.397).

Dintre aceștia, pensionari care primesc pensia de la bugetul de stat (pensionari la limită de vârstă) sunt 58.387 persoane, alți 12.902 giurgiuveni de vârsta a treia primesc pensie de agricultori și 10.108 persoane primesc indemnizații speciale (veterani de război, urmași, revoluționari sau deținuți politici).

Conform acelorași statistici, pensia medie, la nivelul județului nostru, este de 677 lei (pentru pensiile plătite de la bugetul asigurărilor sociale) și de 355 de lei pentru pensiile pentru agricultori. Însă pensia minimă (cea a agricultorilor) va crește începând cu 1 ianuarie, la patru sute de lei. Cea mai mare pensie, însă, este o pensie specială, a unui giurgiuvean care primește peste 11.000 de lei. La nivelul pensiilor speciale, plătite tot de CJP Giurgiu, media este de 5.038 lei, fiind înregistrate 29 de persoane care primesc asemenea pensii.

În aceste condiții, efortul bugetar al Casei Județene de Pensii este de circa patru sute de milioane de lei lunar.

 Preluare: www.giurgiu-acum.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.