Jurnaliştii de la PC News au publicat recent un articol bazat pe declaraţiile în exclusivitate făcute către site-ul menţionat de către un membru al Biroului Politic Naţional al PNL. Redăm mai jos câteva pasaje din articolul menţionat.

„(…)paradoxal, în anumite județe pe care liberalii păreau că le controlează de ani buni au fost câștigate, surprinzător, de prezidențiabilul PSD, Victor Ponta. Regăsim aici exemplul județului Giurgiu, Călărași, Hunedoara sau Botoșani, unde liberalii au președinte de Consiliu Județean și au obținut scoruri foarte bune la ultimele alegeri, fiind organizațiile liberale poate cele mai puternice. Totuși, la prezidențiale, inexplicabil, au defectat.

Unul din membrii conducerii centrale a PNL a precizat în exclusivitate pentru PSnews.ro, că în aceste zile, în partid, se face o analiză pe rezultatul obținut de fiecare lider județean în parte și de asemenea că ar putea urma decapitările acelor șefi de filiale care au obținut un rezultat dezastruos.

”Eu cred că trebuie înlocuiți în cel mai scurt timp posibil. În unele filiale, deși sunt conduse de unii văzuti ca niște lideri cu greutate, este clar că avem nevoie de o schimbare imediată. Este inexplicabil cum Filipescu (n.r.: referindu-se la Răducu Filipescu, liderul PNL Călărași) a obținut doar 30%. La europarlamentare a luat singur aproape 40%, fără PDL. Pe urmă la Giurgiu (n.r.: condusă de Vasile Mustățea, președinte CJ Giurgiu), unde din cea mai puternică organizație a PNL, acum au luat abia 30%. Și Țurcanu (n.r.: referindu-se la Florin Țurcanu, lider PNL Botoșani) a reușit să piardă, nici acum nu știu cum sau de ce. E clar că sunt anumite zone unde avem nevoie de suflu nou, de oameni tineri. Sunt mulți din PNL care își doresc asta (n.r.: referindu-se la demiterea unor lideri PNL care au obținut rezultate slabe în turul II al prezidențialelor) ”, ne-a explicat un membru al Biroului Național al PNL.

(…)

La Călărași, lider al liberalilor este Rădăcu Filipescu, prim- vicepreședinte al PNL și unul din mastodonti partidului. Totuși, și în turul I (27%) și în turul II (44%) al alegerilor prezidențiale, liberalii au obținut un scor dezastruos, deși Filipescu a obținut, de unul singur, întotdeuna un scor între 40 și 50%. A fost numit prim-vicepreședinte al partidului în luna iunie a anului 2014 tocmai datorită rezultatelor excelenete de la alegerile europarlamentare.

La Giurgiu, lider al liberalilor este Vasile Mustățea. Chiar dacă era liderul de la care se aștepta un scor impresionant, având în vedere istoricul politic al PNL Giurgiu, recunoscut ca filiala poate cea mai puternică până acum o perioadă, Mustățea a obținut abia 31% în turul II, în timp ce în turul I Iohannis a avut un scor de doar 15%. Cu excepția județelor Covasna și Harghita, Giurgiu a fost județul unde Klaus Iohannis a pierdut de departe cel mai rău, atât în turul I, cât și în turul II”.

Citiţi întregul articol AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.