Turul al doilea al alegerilor prezidențiale s-a încheiat, Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Deși au pierdut, liderii PSD, de la cel mai înalt nivel, până în teritoriu, au dovedit fair-play, și i-au felicitat pe învingători.

Pe de altă parte, liderii organizației giurgiuvene a PSD, în prima conferință de presă organizată la Giurgiu, au afirmat că spiritul olimpic este mai prezent decât oricând în rândurile social-democraților giurgiuveni. 

Răzvan Cuc, purtătorul de cuvânt al organizației județene a PSD, declara:

„Le mulțumim giurgiuvenilor care, în număr mare, au ieșit și și-au exercitat dreptul constituțional la vot.  Giurgiu s-a clasat, din nou, atât ca județ, cât și ca municipiu reședință de județ, pe primul loc la nivel național în ceea ce privește procentul înregistrat de candidatul nostru. Deși noi ne-am fi dorit altceva, majoritatea a decis. Dar trebuie să înțelegem cu toții că, odată procesul electoral încheiat, să terminăm cu această catalogare a votanților unuia sau altuia dintre candidați, și să începem să conlucrăm pentru binele tuturor românilor. Avem obligația să nu dezamăgim votul din 2012 când Victor Ponta a pornit un proiect guvernamental, chiar dacă staff-ul lui Klaus Iohannis a transmis deja o serie de mesaje că s-ar vrea preluarea totală a puterii.

La nivel local, vom continua proiectul de colaborare cu partenerii noștri (PLR, PC, UNPR și Partida Romilor), și ne vom zbate în continuare pentru ca localitățile care au nevoie să poată beneficia de fonduri pentru dezvoltare. Adevăratul câștigător al acestor alegeri este și trebuie să fie poporul român, nu o clasă politică sau alta”, a mai precizat Răzvan Cuc.

La rândul său, primarul municipiului, și, totodată, președinte al organizației municipale a PSD, Nicolae Barbu, afirma, în cadrul aceleiași conferințe de presă:

„Le mulțumesc locuitorilor orașului care au ieșit să voteze. Teama mea cea mare, ca o glumă, bineînțeles, era că, la ritmul în care se ieșea din case la vot pe raza municipiului, va fi bătut recordul de prezență de la alegerile locale din 2012; acum doar două mii de voturi au lipsit pentru a se atinge cifra de atunci. Ce trebuie să înțelegem acum cu toții este că avem acum un președinte ales, minoritatea (în materie de opțiune) trebuie să se supună majorității. Mai mult, trebuie spus că la noi, la PSD, spiritul olimpic este mai prezent decât oriunde. Ne-am ghidat și ne ghidăm după principiul: ai câștigat (și am făcut-o în 2012 la alegerile locale, apoi în primăvara lui 2014 când am câștigat europarlamentarele), continuă; ai pierdut, continuă!”, a precizat Nicolae Barbu.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.