5.000 de familii din municipiul Giurgiu au depus, până în acest moment, declaraţia şi cererea privind taxa de habitat, adică plata pentru gunoi, o dare aprobată, luna trecută, prin Hotărâre a Consiliului Local.

Într-o recentă conferinţă de presă, primarul Nicolae Barbu a anunţat că întâmpină probleme cu unele asociaţii de proprietari ai căror reprezentanţi nici măcar nu doresc să dea formularele cetăţenilor pe care îi au în evidenţe.

„Le-am dat tuturor asociaţiilor 10.000 de copii ale formularelor, făcute cu banii Primăriei, să le ducă, să le dea oamenilor care să le completeze. Unii au vrut, sunt asociaţii ce funcţionează foarte bine şi care se preocupă de locatarii lor, dar sunt şi altele cu mari probleme din toate punctele de vedere. Aceştia au spus că ei nu sunt slugile nimănui, de ce să dea formularele mai departe?”, a spus Barbu.

Sperând, totuşi, că va găsi, până la urmă, înţelegere de la fiecare în parte, a anunţat că pentru plata taxei de habitat, din ianuarie, vor fi înfiinţate 2 casierii, în afară de cele de la Direcţia de Taxe şi Impozite Giurgiu.

Una va fi în zona Grădiniţei Nr. 4, iar cealaltă la Piaţa Centrală, acolo unde există deja o casierie a Serviciului Financiar-Urban.

Totodată, primarul Barbu a anunţat că, dacă va fi nevoie, vor fi deschise şi alte casierii în mai multe zone ale oraşului.

Taxa de habitat privind gunoiul menajer va fi plătită de toţi giurgiuvenii. Cei care locuiesc la bloc, vor da 6 lei, lunar, iar cei de la case, 9 lei.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.