Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit 41 de migranţi din Siria, ascunşi într-un tir condus de un cetăţean turc, care transporta role de poliester din Turcia către Cehia.

S-a întâmplat în această dimineaţă, în jurul orei 04.20.

În urma unui control făcut asupra autocamionului condus de turcul, în vârstă de 42 de ani, poliţiştii de frontieră români şi bulgari au descoperit că sigiliul aplicat era tăiat şi relipit.

Au controlat, aşadar, şi compartimentul de marfă, acolo unde au găsit ascunse, printre marfa transportată, 41 de persoane, 40 bărbaţi şi o femeie, cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 şi 43 de ani.

„La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au plecat în urmă cu câteva luni din tara de origine şi au ajuns în Turcia, unde, cu ajutorul unui cetăţean turc, au fost urcaţi în camion fără ca şoferul să observe. Aceştia aveau ca destinaţie finală Cehia, unde urmau să plătească unui facilitator din Cehia suma de 10.500 de euro de persoană”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul şi cetăţenii sirieni au fost predaţi Poliţiei de Frontieră bulgare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.