Într-o recentă conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a ieşit cu declaraţii pe tema înfiinţării de noi secţii de vot în diaspora.

Ea a precizat că a aflat faptul că preşedintele Traian Băsescu a transmis o scrisoare preşedintelui Biroului Electoral Central, judecătorul Veronica Năstăsie, „să dispună măsurile necesare pentru asigurarea exercitării dreptului de vot pentru toţi cetăţenii români aflaţi în străinătate”.

„Preşedintele îşi explică această intervenţie prin prisma faptului că domnia-sa este garantul Constituţiei. Dincolo de faptul că domnul Traian Băsescu îşi aduce aminte doar când doreşte domnia-sa de respectarea prevederilor Constituţiei, ar mai fi şi alte câteva aspecte de semnalat, şi anume: aşa cum ştiţi, Biroul Electoral Central a amânat timp de o săptămână luarea unei decizii, luarea unei hotărâri, practic, să dea un semnal pentru a se putea organiza mai multe secţii de votare în diaspora. Aşa cum ştiţi, vineri după-amiază am primit cu toţii un comunicat din partea Biroului Electoral Central, dar nu şi o hotărâre, nu şi o decizie. Un comunicat nu poate să ţină loc unei hotărâri”, a spus Firea.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că este nevoie, aşadar, de o decizie urgentă a Biroului Electoral Central care să spună foarte clar că pot fi înfiinţate noi secţii de votare în diaspora.

„Tandemul Traian Băsescu-Klaus Iohannis şi-ar fi dorit ca Ministerul de Externe să decidă de unul singur înfiinţarea de noi secţii de votare, ceea ce ar fi fost un lucru ilegal. După alegeri, în situaţia puţin probabilă că domnul Iohannis ar fi ajuns preşedinte, nu ar mai fi comentat nimic, dar dacă domnul Iohannis pierde alegerile, aşa cum ne arată realitatea zilelor, domnii Băsescu şi Iohannis ar fi contestat rezultatul votului, spunând că în diaspora au fost înfiinţate noi secţii de votare prin decizia exclusivă a Ministerului de Externe sau a Guvernului, fapte care ar fi fost ilegale”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PSD.

Gabriela Firea a mai spus că, dacă Ministerul de Externe ar fi căzut în această capcană, procesul de vot din turul 2 ar fi fost declarat ilegal.

Se doreşte, în opinia noastră, prelungirea mandatului de preşedinte al domnului Traian Băsescu. De asemenea, instigarea românilor să iasă în stradă şi haos în ţară. Traian Băsescu, în opinia noastră, face tot posibilul pentru a rămâne în continuare la putere. De aceea, îi chemăm pe toţi românii la vot pentru a schimba acest regim!”, a mai spus Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.