La circa o lună de la aprobarea taxei de habitat, giurgiuvenii nu se înghesuie la Direcția de Impozite și Taxe Locale pentru a completa declarațiile pe proprie răspundere cu numărul de persoane care locuiesc la adresa de domiciliu a proprietarului locuinței. 

Astfel, din cele 26.000 de declarații care ar trebui, până la 31 decembrie, să fie completate, abia trei mii de astfel de formulare au fost completate de către locuitorii municipiului.

„Distanța ce ar trebui parcursă până la sediul Direcției îi poate, oarecum, speria pe unii locuitori ai municipiului. De aceea, am luat decizia ca, în diverse zone din oraș, unde atât Financiar-Urban, cât și Apa Service, au avut casierii, și care acum nu mai sunt funcționale, să înființăm locații în care să se poată completa aceste declarații”, a precizat primarul municipiului, Nicolae Barbu.

Giurgiuvenii mai au timp să completeze aceste declarații până la data de 31 decembrie, după care persoanele care nu au făcut acest lucru vor fi automat înregistrate cu patru locatari la adresa respectivă. De asemenea, mai afirma primarul Barbu, cei care declară în fals numărul de locatari vor plăti amenzi consistente, precum și penalități.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.