Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei amenajase până miercuri, 29 octombrie, 20 din cele 48 de secții de votare amplasate în municipiu. 
În aceste secții au fost deja montate cabinele de vot și au fost dotate cu urne și mobilier. Urmează ca în zilele următoare să fie amenajate și celelalte secții. De asemenea, a început amplasarea indicatoarelor stradale ce conduc către secțiile de votare.

Listele electorale, buletinele de vot și toate materialele necesare pentru buna desfășurare a procesului electoral vor ajunge în secțiile de votare  în cursul zilei de sâmbătă, 1 noiembrie.

Listele sunt tipărite și puse la dispoziția comisiilor de votare de către Primărie, în timp ce buletinele, ștampilele de vot și procesele verbale vor fi trimise de către reprezentanții Prefecturii Județului Giurgiu. Acestea vor fi desigilate, verificate și resigilate în ziua premergătoare alegerilor de către membrii comisiilor de votare.

Pe data de 1 noiembrie reprezentanții SVSU, GSL și cei ai Prefecturii vor verifica starea tehnică a secțiilor de votare. Acestea au rămas neschimbate față de cele de la alegerile europarlamentare din 25 mai. Tragerea la sorți pentru desemnarea președinților și a locțiitorilor acestora a avut loc vineri, 24 octombrie.

Cetățenii sunt rugați să voteze la secțiile de care aparțin, iar în cazul în care în ziua alegerilor nu se află în localitatea de domiciliu vor trebui să dea o declarație pe propria răspundere din care să reiasă că nu a votat și nu va mai vota în niciun alt loc.

Numărul cetățenilor cu drept de vot din Municipiul Giurgiu înscriși pe listele permanente este de aproximativ 60.000 de persoane.

Listele electorale se actualizează până în ziua alegerilor inclusiv. În acest sens, atât sâmbătă cât și duminică, 2 noiembrie, Direcția pentru Evidența Populației va avea program de lucru cu publicul.
Se poate vota pe baza cărții de identitate/buletin de identitate, pașaport sau pașaport diplomatic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.