PES activists România este organizaţia în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE.

Liderul acestui grup este Victor Negrescu, europarlamentar PSD, aflat marţi, 28 octombrie, în vizită la Giurgiu. El a participat şi la conferinţa de presă a organizaţiei judeţene a social-democraţilor giurgiuveni.

Victor Negrescu, cel mai tânăr europarlamentar din prezent, este membru în Comisiile de Buget şi Juridică din Parlamentul European, şi dincolo de prezentarea rezultatelor sale remarcabile, obţinute în primele 3 luni de mandat la Bruxelles, el a vorbit presei giurgiuvene şi despre importanţa organizaţiei pe care o reprezintă.

„PES activists România numără peste 7.000 de membri la nivel naţional şi am început în 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană. Pornim la drum şi în Giurgiu, aici unde îl avem coordonator pe George Pălălău. Noi derulăm activităţi concrete pentru crearea de legături între aleşi locali şi aleşi europeni”, a spus Negrescu.

El a precizat că, inclusiv la Giurgiu, vor fi şi acţiuni ample, campanii de promovare privind atragerea de fonduri europene, dar şi cu privire la Uniunea Europeană, în general.

„Sunteţi cel mai activ europarlamentar al României, dar nu doar la Bruxelles, ci şi în ţară. Vă mulţumesc pentru încrederea oferită pentru a construi aici, la Giurgiu, organizaţia PES activists”, a spus, la rândul său, George Pălălău.

Legat de importanţa cunoaşterii a tot ceea ce presupune dezvoltare prin intermediul fondurilor europene, a vorbit, în aceeaşi conferinţă de presă şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El i-a spus, mai întâi, lui Victor Negrescu, cel care l-a rugat pe primar să îl caute, ori de câte ori vrea să cunoască vreo oportunitate privind proiectele europene, că mai indicat ar fi să se petreacă invers. Adică, trebuie ca autorităţile locale să aibă acces, mai uşor, la asemenea informaţii.

„Nu avem informaţii şi pierdem oportunităţi, pierdem proiecte europene. La fel este şi cu primarii de comune, care nu ştiau cum să facă, unde să meargă. Dar, iată, când a existat o conlucrare şi au fost consiliaţi, au fost îndrumaţi, de vicepreşedintele Marciu, au depus proiecte şi au primit şi finanţare”, a precizat Barbu.

 

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.