Am citit, în urmă cu câteva minute, un editorial al unui reputat scriitor şi jurnalist care spune, pe bună dreptate, cam aşa: dacă se va dovedi faptul că omul de afaceri, Dorin Cocoş, fostul soţ al candidatului PMP la prezidenţiale Elena Udrea(susţinută de Traian Băsescu), şi-a dobândit averea prin „şpăgi şi trafic de interese”, va trebui să dea banii înapoi, da?

Ei bine, chiar dacă se poate spune că s-a cam despărţit la „timp” de Dorin… având în vedere faptul că, după partaj, Elena Udrea s-a ales cu multe case şi terenuri- exprimate în bani grei, deci cu jumătate din ce agonisise Cocoş, şi se demonstrează că averea, per ansamblu, a fost „furată”, şefa PMP n-ar trebui să o dea şi dumneaei înapoi?

Au mai fost discuţii pe această temă şi înainte ca dosarul Microsoft să „explodeze”, şi este imposibil de crezut că ce a fost al lui Cocoş n-a fost şi al Elenei, ca într-o firească relaţie soţ-soţie.

Că o să dea ceva înapoi oricare dintre ei, rămâne de văzut. Că Elena Udrea nu poate dormi noaptea de ce scriu jurnaliştii despre acest caz, la fel, e imposibil de sperat, însă un lucru rămâne cert şi nu trebuie să treacă de opinia publică:

Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a fost reţinut, luni seară, de procurorii anticorupţie, în dosarul licenţelor Microsoft.

Potrivit mediafax.ro: Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari, potrivit DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că Dorin Cocoş, Ştefan Gheorghe, Gabriel Sandu şi alte persoane au discutat, într-o întâlnire care a avut loc în primăvara anului 2009, chestiuni generale legate de posibilităţile pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor, condus atunci de Sandu, la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, pentru asigurarea în continuare a licenţelor necesare, respectiv exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.

Sumele de bani pretinse de Dorin Cocoş ar fi ajuns în cele din urmă în contul unor firme controlate, în mod direct sau prin intermediari, de Gabriel Sandu (2.700.000 de euro), Gheorghe Ştefan (4.000.000 de euro) şi Dorin Cocoş (9.000.000 de euro), potrivit datelor obţinute de procurorii DNA.

În ce priveşte contractul cadru de închiriere de licenţe Microsoft, din 15 aprilie 2004, procurorii susţin că acesta ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47 la sută acordat de Microsoft în considerarea Guvernului şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Cei trei vor fi duşi marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citiţi mai multe despre acest caz AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.