Aşa cum a fost anunţat, lapoviţa de sâmbătă, 25 octombrie, s-a transformat în ninsoare şi în judeţul nostru, iar la mai puţin de o oră de când a început să ningă, zăpada s-a şi aşternut pe carosabil, pe maşini şi pe acoperişuri. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare, potrivit căreia de sâmbătă, ora 16.00, până duminică, la ora 12.00, în toată ţara vor fi precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului.

Mediafax.ro notează: „În sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse 60-70 de kilometri pe oră.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Giurgiu şi Teleorman sunt de vineri sub avertizare cod galben de vânt. Potrivit avertizării nowcasting, prelungită de Administraţia Naţională de Meteorologie până sâmbătă, la ora 14.00, vântul depăşeşte la rafală viteze de 55-65 de kilometri pe oră şi, izolat, 75 de kilometri pe oră.

Şi zone extinse din Dobrogea sunt sub avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic, până la ora 16.00″.DSC_0269

Pe site-ul Primăriei Giurgiu a fost publicat, în această după-amiază, următorul comunicat:

„La solicitarea Instituției Prefectului, în urma avertizării meteorologice de vânt puternic, lapoviță și ninsoare, Primăria Municipiului Giurgiu a activat comandamentul de iarnă, care va fi condus de viceprimarul Liviu Popazu. Astfel, reprezentanții municipalității precum și cei ai SVSU vor asigura permanența pe toată perioada comandamentului de urgență.

Municipalitatea informează cetățenii că pentru orice incident apărut în urma condițiilor meteo nefavorabile (căderi de pomi, probleme electrice)  pot apela numerele de telefon: 0246/219 409 – SVSU, 0246/274 668 – Poliția Locală sau 021/92 91 Sc. Electrica.
Totodată, în această perioadă Poliția Locală va verifica oamenii străzii pe care îi va duce la Centrul de Primiri Urgențe din cadrul DAS Giurgiu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.