Sute de oameni, cei mai mulţi pensionari, din mai multe judeţe ale ţării, au fost aduşi în această dimineaţă la Curtea Militară de Apel Bucureşti, pentru a fi audiaţi de procurorii instanţei supreme în dosarul „Referendumului”.

Românii au fost luaţi de acasă, încă de la ora 4.00 dimineaţa, şi urcaţi în autocare, iar acest eveniment a stârnit reacţii dure ale opiniei publice, dar şi ale politicienilor.

La nivel local, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc, a declarat că, în opinia sa, „ne-am întors în timp, am involuat”.

„Oameni simpli au fost ridicaţi, la ora 4 dimineaţa, ca cei mai mari infractori şi, mai mult, au fost emise mandate de aducere pentru 10 persoane decedate. Sunt de acord cu stârpirea corupţiei, a ilegalităţilor, dar nu e normal să îţi baţi joc, în acest mod, de oameni, de pensionari, aşa cum şi-a bătut joc Băsescu de ei şi cu alte ocazii”, a spus Cuc.

Social-democratul giurgiuvean a spus şi că a observat că pe unul dintre autocare, era inscripţionat cuvântul: Viitorul.

„Acesta este viitorul pe care ni-l doreşte nouă Băsescu? Prin teroare, dezbinare, pe modelul: cine-şi exprimă liber punctul de vedere este eliminat? Şi de ce s-a întâmplat acest lucru tocmai acum, cu o săptămână, înainte de primul tur? Şi cu oameni care, aşa cum i-am văzut, nu pot genera evenimente ilegale, nu sunt ei cei care să fraudeze statul sau economia de stat”, a mai spus Răzvan Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.