În octombrie anul trecut, primul-ministru Victor Ponta a venit la Giurgiu pentru a participa la „botezul” mai multor nave construite la Şantierul Naval. Iată că vizita de atunci a purtat noroc celor de „Shipyard”, aşa cum au declarat cei din conducerea societăţii. Alte 14 nave vor ieşi din mâinile salariaţilor de la Giurgiu, iar astăzi, premierul a fost invitat să participe, din nou, la un eveniment similar.

4 nave pescăreşti ce vor ajunge pe Oceanul Atlantic sau pe Coasta de Răsărit a Africii, au fost „botezate” luni, 20 octombrie, în prezenţa a zeci de oameni, a premierului Ponta, a prim-vicepremierului Liviu Dragnea, dar şi a ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. De asemenea, au fost la eveniment personalităţi din administraţia şi politica locale, precum senatorul Niculae Bădălău, deputatul Florian Nicolae, primari din judeţ, prefectul Lavinia Crişu, primarul municipiului, Nicolae Barbu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti, Marian Mina, consilieri municipali şi judeţeni.

„Sunt primele nave de acest gen realizate în toată Europa, sunt micuţe, ce-i drept, dar înglobează foarte mult echipament modern. Acum un an, premierul ne-a adus noroc. După vizita dumnealui, am semnat un contract pentru realizarea a 14 nave. Am dat de lucru tuturor salariaţilor şi chiar am mai angajat 150 de oameni. Suntem mândri de ce am realizat şi sperăm ca şi această vizită de astăzi a premierului Victor Ponta să ne poarte noroc şi pe viitor”, a declarat directorul „Shipyard”, Adrian Patriche.

Luând cuvântul, primul-ministru Victor Ponta le-a spus celor prezenţi că aici, la Giurgiu, s-a demonstrat că România nu doar „vinde nave”, ci, iată, le şi construieşte. „Este o mare mândrie pentru Giurgiu, pentru România, pentru că a fost o muncă dificilă să reuşiţi să salvaţi acest şantier naval. Un lucru extraordinar este şi că, de acum un an, aţi angajat alţi 100 de oameni”, a spus premierul, precizând că în sprijinul unor asemenea investiţii a venit şi Guvernul, prin măsuri precum reducerea CAS, scutirea de impozit pe profitul reinvestit şi chiar prin proiecte europene. De altfel, acest lucru a fost recunoscut de cei din conducere Shipyard Giurgiu.

„Trebuie să investim în Portul Giurgiu, în municipiul şi judeţul Giurgiu, pentru că au avut mult de suferit din cauza crizei. În Giurgiu, dincolo de construcţia de nave, trebuie noi investiţii în infrastructură, în agricultură. Trebuie folosite fondurile europene pentru infrastructura portuară”, a mai spus Victor Ponta.

A urmat o slujbă de sfinţire a navelor pescăreşti şi, ulterior, tradiţionala spargere a sticlelor de şampanie.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.