În această dimineață, la sediul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Giurgiu au avut loc mai multe percheziții, care au vizat polițiști de frontieră, suspectați că ar fi luat mită pentru a permite unor persoane să iasă din România cu autoturisme înmatriculate provizoriu.

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), mai mulţi agenţi de poliţie de frontieră sunt, la această oră,  cercetaţi pentru luare de mită, după ce ar fi cerut şi primit sume de bani pentru a permite autoturismelor înmatriculate provizoriu în România să părăsească teritoriul ţării.

Poliţiştii de frontieră au încălcat astfel dispoziţiile legale privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, se precizează de către reprezentanții PICCJ.

Percheziţiile de la Giurgiu sunt făcute de procurorii Parchetului instanţei supreme, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei şi Serviciului Român de Informaţii.

Procurorii români sunt sprijiniți și de autorități judiciare din Bulgaria.

Activitatea în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu se desfășoară normal.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.