Astăzi, 16 octombrie, se scrie istorie în politica giurgiuveană. Disperați că efectele OUG 55/2014 nu au fost cele scontate pentru ei (primari, consilieri locali sau județeni PNL alegând tabăra „stângă”), liberalii lui Vasile Mustățea au pregătit o „lovitură” (zic ei): au propus un proiect de hotărâre prin care încearcă înlăturarea vicepreședintelui CJ, social-democratul Cristian Marciu. 

În expunerea de motive a celor 11 „rebeli” peneliști (Dumitru Gavrilă, Dumitru Păun, Marin Țuțurescu, Gherghina Panait, Ioan Micu, Mihai-Mihnea Boerescu, Ilie Dobrotă, Adriana Buga, Cristian Bold, Mitică Micică și Petre Tudorache), se precizează, negru pe alb: „ (…) propun eliberarea din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu a domnului Marciu Cristian Ovidiu Dan, DEMERS CARACTER EXCLUSIV POLITIC, FUNDAMENTAT PE NOUA MAJORITATE FORMATĂ ÎN CADRUL CONSILIULUI JUDEȚEAN CA URMARE A APLICĂRII OUG NR 55/2014” (n.r. – evidențierea aparține redacției).

Penibilul situației de aici reiese: la o citire mai atentă a propunerii liberalilor, se constată că, de fapt…este textul propunerii social-democraților, cu „mici” modificări. Un copy-paste grosolan, dovadă că inițiativa oamenilor lui Mustățea este făcută „la mișto”, așa cum, de altfel, tratează, de câtva timp, atât ședințele de consiliu, cât și problemele județului. Dacă nu le mai ține minte Vasile Mustățea, i le reamintim, pe scurt: un Spital Județean de Urgență care se zbate în mizerie și sărăcie, drumuri județene „pavate” cu gropi, un Teatru al cărui prag nu mai este călcat de giurgiuveni de multă vreme. Acestea, domnule președinte, sunt adevăratele probleme asupra cărora trebuie să vă aplecați, atât dumneavoastră, cât și colegii de partid din consiliu!

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.